Sport

2015.04.16. 10:10

Régen kaptak ekkora leckét

Tuzsér - Dancs Béla magát is kritizálta annak ürügyén, hogy a Tuzsér elbukta a Tiszavasvári elleni meccset.

Tuzsér - Dancs Béla magát is kritizálta annak ürügyén, hogy a Tuzsér elbukta a Tiszavasvári elleni meccset.Dancs Béla nem tett lakatos a szájára. Azon kevesek egyike, aki kimondja azt, ami éppen csípi a szemét. Nos, a Tuzsér játékos-edzője a Tiszavasvári ellen hazai pályán elbukott rangadót követően kemény szavakkal ostorozta néhány futballistáját, nem kertelve, hogy cserbenhagyták a csapatot. A vereség egyébként azzal a kellemetlen következménnyel járt, hogy hosszú hónapok után a Tisza-partiak leszorultak a táblázat tetejéről – immár az élre nyomuló Nyírmada hátát nézik.

– Le vagyok törve, régen kaptunk ekkora leckét otthon, mint most – ismerte el Dancs Béla. – Igazság szerint, magammal kell kezdeni a kritikát, én is hibáztam. Az elmúlt héten helyesebb lett volna visszavenni az edzésmunkából, mert ilyen tompán, enerváltan már nagyon régen játszottunk. Ellenfelünk sokkal frissebb, ami viszont szomorú, motiváltabb volt. Na meg kispadjuk is hosszabb, mint a miénk. Másrészt, az eltelt hat meccset gyakorlatilag tizenkét-tizenhárom emberrel küzdöttük végig, és a kívülállók számára bármennyire furcsa, kicsit elfáradtunk. Nem profikról beszélünk, ezen a szinten nem csupán a foci körül forog minden.

Mindazonáltal felesleges lenne a kardjukba dőlni a tuzsériaknak, Dancs Béla szerint inkább okulni kell a történtekből.

– Nincs arról szó, hogy bárki nagyképű lenne, mert elsők vagyunk, a vesztünket az okozta, hogy végzetes egyéni hibák csúsztak be, plusz néhányan olyan rossz teljesítményt nyújtottak, amit még nem láttam tőlük. Erre pedig azt mondom, ebből lehet igazán tanulni. Hozzáteszem, tavasszal még csak kemény erőpróbáink voltak, szinte kivétel nélkül az élcsoport tagjaival játszottunk. Az is értékelendő, hogy egyáltalán ott tartunk, ahol.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!