Sport

2015.05.28. 11:57

A világ legjobbjaival játszanak

Nyíregyháza - Nagy elismerés, hogy a Piremon SE pályára léphet a roppant erős boszniai tornán.

Nyíregyháza - Nagy elismerés, hogy a Piremon SE pályára léphet a roppant erős boszniai tornán.A nyíregyházi ülőröplabdázók pénteken indulnak útnak, hogy a világ jelenlegi legjobbjának otthonában, Boszniában mérettessék meg magukat. Már maga a szereplés is óriási sikernek tekinthető, az esemény ugyanis – minden évben – a világ legerősebb tornájának számít. A nyírségi klub részvételi szándékát elfogadták a rendezők, pedig komoly túljelentkezés volt. Időközben az is kiderült, a mezőny talán még a tavalyinál is erősebb lesz. A Piremon SE az Egyesült Államok válogatottjával (az amerikai kontinens bajnokság 2. helyezettje), Horvátországgal (a legutóbbi Európa-bajnokság 6. helyezettje), a német gyógyszergyár által szponzorált TSV Bayer 04 Leverkusen klubcsapatával (a paraolimpiai 3., Eb 2. helyezett német válogatott gerincét adja az egyesület, amely több mint húszszoros német bajnok és kupagyőztes), valamint a házigazda OKI Fantomi klubjával csap össze. A házigazda erejét mutatja, hogy az Európa-, világ- és paraolimpiai bajnoki címet is birtokló bosnyák válogatott keretének több mint felét a Fantomi adja.

Természetesen a másik csoportban is veretes mezőny gyűlt össze, amelyben a friss világbajnoki 2., amerikai kontinensbajnok Brazília, az Európa-bajnoki 3., paraolimpia 4., világbajnoki 5. helyezett Oroszország, az Eb 5. helyezett Hollandia, továbbá azeri válogatottat és a horvát bajnok Zágráb küzd egymással.

A nyíregyháziakra komoly fizikai erőpróba vár, mert szombaton minimum négy csoportmérkőzés játszanak, és ha az első két hely valamelyikét szereznék meg, úgy a másik csoport első helyezettje ellen is szombaton kell(ne) a döntőbe jutásért pályára lépniük. Rossz előjel, hogy a csapat kapitánya, Vitéz Gábor sérült, miként a szintén kulcsember, Radasovszki Gábor egyéb elfoglaltság miatt alighanem hiányozni fog. Mindazonáltal a friss Magyar Kupa győztes csapat elszántan utazik a balkáni országba.

Idevágó információ, a nyíregyházi klub, a torna során prezentálja elképzelését, miszerint novemberben házigazdája lenne a meghívásos Bajnokok Tornájának, amelyen a világ legerősebb ülőröplabda-bajnokságainak legjobbjait látná vendégül.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!