Sport

2015.05.11. 16:01

Újabb erdőjárás három kilométer futással, vagy gyaloglással

Nyíregyháza - Immáron negyedszár várják a mozgás és a természet kedvelőit az erdőjáró kikapcsolódásra.

Nyíregyháza - Immáron negyedszár várják a mozgás és a természet kedvelőit az erdőjáró kikapcsolódásra. Szombaton a nyíregyházi erdei tornapálya és környéke lesz a színtere az idei Waldlaufer (erdőjáró) Futásnak és Gyaloglásnak. Aki már részt vettek az eddigi három eseményen minden bizonnyal ott lesznek szombaton is.

- Az elmúlt esztendőben nagy sikere volt az iskolások számára kiírt különversenynek. Szeretnénk minél több fiatal kiszakítani a számítógép és az internet hálójából, azért a tombola fődíja egy okostelefon lesz tudatta a rendezvény főszponzora, Hargitai János, a Top Modell Cipőüzlet tulajdonosa.

Azt is megtudtuk, hogy reggel kilenctől lehet majd regisztrálni, az első százötven jelentkező ajándékpólót kap. A résztvevők karszalaggal várnak majd neki a három kilométeres távnak, amit futva, kocogva, gyalogolva vagy éppen sétálva is lehet teljesíteni. Itt valóban a részvétel a fontos, nem az eredmény. A legtöbb gyereket mozgósító iskola alapítványa pénzjutalmat kap, miként a második és harmadik helyen záró suli.

A rajt előtt lesz aerobic és pom-pom bemutató, közös bemelegítés, majd Helebrandt Máté, a Nyíregyházi Sportcentrum rió olimpiai szintet teljesítő gyaloglója indítja el a mezőnyt. A célba érkezők egy palack szűrt vizet kapnak ajándékba, illet egészséges salátát kóstolhatnak. Igazi családi program lesz a szombati, hiszen a gyerekekre sok érdekesség vár. A szervezők jóvoltából egy nagybusznyi hátrányos helyzetű máriapócsi gyermek is ott lesz majd a sóstói erdőben.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!