Sport

2015.06.03. 11:58

Ismét a világ élvonalában!

Nyíregyháza - A Piremon bebizonyította: helye van a sportág közvetlen elitjében.

Nyíregyháza - A Piremon bebizonyította: helye van a sportág közvetlen elitjében.

A boszniai Szarajevóban immár 14. alkalommal rendezték meg a világ legszínvonalasabbnak tartott nemzetközi ülőröplabda tornáját. Az esemény házigazdája, az olimpiai bajnok Fantomi klubja volt. Nagy megtiszteltetés, hogy a Piremon SE is felkerült a meghívottak listájára.

A nyíregyháziak a nyitónapon négy mérkőzést játszottak, amelyek két nyert játszmáig tartottak. Első ellenfelük a rendkívül erős fizikumú, Horvátország válogatottja ellen mindkét szettet hozták a nyírségiek, jóllehet a második játszma öldöklő küzdelemben, 27:25-re végződött.

A második mérkőzésen a Bayer Leverkusen csapata várt a mieinkre. Az első felvonásban a Piremon diktálta a tempót, olykor tíz ponttal is vezetett, de ez is kevésnek bizonyult – a német bajnok fordított, majd ha nehezen is, a második etapot is megnyerve 2:0-ra diadalmaskodott. A harmadik fellépésén a torna legjobbjával, a házigazda fantomi gárdájával szemben nem sikerült a bravúr, 2:0-ra győztek a bosnyákok. A folytatásban az USA válogatottjával viaskodtak a magyarok, akik simán behúzták az első szettet. A fáradtság viszont egyre inkább éreztette hatását, az amerikaiak egyenlítettek. A döntő játszmában pedig a 10:8-as előnnyel is rendelkező nyíregyházi fiúknál becsúszott néhány hiba, ennek 2:1-es vereség lett a következménye.

Másnap a 7-8. helyért a holland válogatottal találkozott a Piremon legénysége, amely összecsapáson újfent három szetten keresztül gyűrték egymást a felek. A változatos mérkőzésen felváltva vezettek a csapatok, majd 14:10-es holland előnynél, amikor már csak egy pont hiányzott a narancs mezeseknek, a szabolcsi egylet játékosai négy meccslabdát hárítva, 18:16-ra felülkerekedtek, egyben kicsikarva a győzelmet.

A Piremon tagjai éppen csak szusszanhatnak, vasárnap ugyanis már Budapesten, az utolsó bajnoki körben lesz jelenése, ahol bezsebelheti huszonhetedik aranyát.

Névsor

A boszniai tornán járt nyíregyházi csapat tagjai

A csapat tagjai: Kovács Gábor (csapatkapitány), Botos Fruzsina, Domokos András, Domina József, Járási Ferenc, Makarovszki Sándor, Mányák Attila, Kertész Róbert, Peres János, Kovács László, Vitéz Gábor Edző: Raska Gyula

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!