Sport

2015.07.29. 18:41

A riválisoktól érkezett az erősítés Gyulaházára

Gyulaháza - Deák Béla irányítja a Gyulaházát, amely a korábbi bajnoki riválisoktól érkezett játékosokkal erősített.

Gyulaháza - Deák Béla irányítja a Gyulaházát, amely a korábbi bajnoki riválisoktól érkezett játékosokkal erősített.A homokóra szemcséi gyorsan peregnek, a Gyulaháza pedig versenyt fut az idővel. A megyei első osztályú bajnokságba felkérésre „megérkező” futballcsapatnak július elején alaposan bele kellett húznia – naná, hisz eredetileg a második vonalra készült volna, a terv azonban borult. Ettől persze egyáltalán nem borultak ki az érintettek. Sőt, nem visszakoztak, sokkal inkább előre néztek. Méghozzá annak érdekében, hogy a gárda ne szálljon el a bajnokságban.

Domboríthatnak a dobosiak

Azóta több kardinális kérdést kipipáltak. Házon belüli megoldásként Deák Béla játékos-edzőnek lépett elő, miközben erősítési fronton is csatát nyert az egyesület. A megye kettő Nyírerdő-csoportban tavasszal prímán teljesítő Nagydobostól három labdarúgót sikerült megszerezniük. A húszéves Bálint Csabát támadóként, a huszonöt esztendős Tóth Ferencet középpályásként, míg a huszonkilenc esztendős Onder Gábort védőként dobhatja harcba az újonc egylet.

A trió ügyében biztosra mehetett a gyulaházi stáb, hisz az előző idényben bajnoki riválisként találkoztak a dobosi legénységgel. Nyilván szemet szúrt a mutatott teljesítményük… Szóról szóra ez vonatkozhat Majoros Istvánra is: a Vásárosnamény szintén vetélytársa volt a végül feljutott egyesületnek a legutóbbi szezonban, a huszonegy éves védekező középpályást onnan „nézte ki” magának a Gyulaháza.

Szlovákiába mentek

Ugyancsak bemutatkozhat a fényeslitkei Balogh Krisztián: akár nyerő is lehet a huszonegy esztendős balszélső bevetése. Miként erősítésként könyveli el a stáb, hogy az egyaránt térdműtét miatt hosszú hónapokat kihagyó duó, Molnár Gábor és Lévai Csaba ismételten csatasorba áll. Visszatért továbbá Papp Ádám, aki korábban tagja volt már a gyulaházi keretnek, valamint a kisvárdai utánpótlástól egy kapus, nevezetesen Szűcs Dániel is csatlakozott a Deák-alakulathoz.

Ami a távozókat illeti: Bombera Mihály a Pátroha színeiben folytatja, míg Csáki Róbert, akárcsak Vicickó László szlovák alacsonyabb osztályban szereplő csapatban próbál domborítani a jövőben.

Edzőmeccsek – idegenben

Természetesen a gyulaháziak is zsinórban játsszák az előkészületi mérkőzéseket. Méghozzá valamennyit idegenben letudva.

A Dombrád ellen elért döntetlen (3–3) után Vásárosnaményban 3–0-ra kikaptak, majd a változatosság kedvéért becsúszott egy újabb 3–3-as remi a Nyírmadával szemben. A Levelektől elszenvedett 2–1-es vereséget követően hét közben is megmutatja magát a csapat, amely szombaton Záhonyba hivatalos.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!