Sport

2015.08.14. 16:16

Apa, kezdődik! Ibrány-Baktalórántháza rangadóval indul a megye I-es bajnokság

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Kezdődik! Négy újonccsapattal és az Ibrány–Baktalórántháza rangadóval indul az idény.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Kezdődik! Négy újonccsapattal és az Ibrány–Baktalórántháza rangadóval indul az idény.

Ember legyen a talpán, aki valami nagyon okosat tud írni, mondani a Homa Sport megyei első osztályú bajnokság startja előtt. A csúnya felsülés veszélyét csak a balga kockáztatja meg, így hiába szedték szét például a Tiszalököt – juszt sem temetjük a csapatot.

Abba sem érdemes belebonyolódni, mekkora domborításra lesznek képesek az újoncok, jelesül a Mátészalkai MTK, Nagyecsed, Sényő-Carnifex, Gyulaháza négyes. Mindenesetre benne van a pakliban, hogy kvartett akár főszereplővé is avanzsálhat – különösen igaz ez a sényőikre, elvégre derekasan beerősítettek. Ugyanakkor a két szatmári brigád a Magyar Kupa országos főtábla nyitókörében villantott: az Ecsed az NB III-as REAC-ot ejtette ki, míg a Szalka több, mint ezer kilométeres túrát teljesítve a somogyi Babócsát páholta el. A Gyulaháza helyzete kissé „neccesebb”, alighanem a bennmaradás kiharcolásával is bőven beérné. Magyarán, valamennyi frissen feljutott alakulat „beleállhat” a mezőnybe, ami ártani nyilván nem fog a színvonalnak. Sőt!

No és a Nagyecsed azonmód belehúzhat. A címvédő Tuzsér otthonában kezdeni – na ez nem éppen álomszerű rajt. De hát ez van, ezt kell szeretni. Megjósolhatatlan továbbá, milyen produkcióval rukkol elő az atomjaira hullott, a nyáron a nulláról összeverbuvált Kemecse, amelynek edző, Falatovics László ravasz róka, az altatás szakavatott mestere. Kísértetiesen hasonló alkotásra kényszerült a Nagyhalász, ahol Nagy-csapat alakult. A gyulaházi fellépésen mindjárt kiderülhet, Nagy Lajos álhatossága mennyire ragadt át a fiúkra?

Ami kétségbevonhatatlan: az Ibrány–Baktalórántháza mérkőzés kínálja a forduló csemegéjét. Bár fentebb arról értekeztünk, hogy bakot lehet lőni az előzetes esélylatolgatással, szinte bizonyos, hogy a felek az élcsoportban nyomulnak majd. A hazaiak harmadik, a vendégek ötödikként zárták az előző évadot, a nyáron ráadásul egyikük sem szenvedett pótolhatatlan veszteséget – úgyhogy minden adott a vasárnap délutáni izgalomhoz.

Annál inkább, mivel ilyenkor még minden szép, valamennyi érintett a legjobbat reméli.

1. forduló (kezdés: 17, ifi: 15): Szakvezetői várakozások

Szombat

Tiszalök–Tiszakanyár

Kovács János, tiszalöki edző: – A hétvégi mérkőzésünk lesz az igazi megmérettetés, bár még mindig lesznek hiányzóink, természetesen szeretnénk úgy kezdeni a bajnokságot, mint minden csapat – győzelemmel. Ellenfelünk jó formájához nem fér kétség, a Magyar Kupában NB III-as csapatot gyűrtek le, ezzel együtt bízunk abban, hogy a meglepetés erejével borsot törünk a vendégek orra alá. Reméljük nem csak a verejtékben fogunk úszni, hanem öröm mámorban is.

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Megint bebizonyították a focisták, hogy vándor nép a magyar. A holt idényben sokszor több a teendő, mint a bajnoki szezonban. Ebből adódik, hogy sok csapat igazi erejéről csak a tétmeccseken kap valós képet az edző, vezető. Pedig azok az egyesületek az eredményesebbek, amelyekre az állandóság a jellemző! Egy tétmeccset már sikeresen letudtunk, de a bajnoki mindig más kategória. Szeretnénk jó rajtot venni!

Mátészalkai MTK–Nyírgyulaj

Bákonyi György, mátészalkai edző: – Nagyon várjuk már a nyitányt. Lesznek hiányzóink, ettől függetlenül megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a meccsből, bár tisztában vagyunk azzal, hogy a bajnokság egyik legjobb csapata érkezik hozzánk.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Újonccsapat otthonában kezdeni mindig nagyon nehéz feladat, most ez hatványozottan igaz, hiszen jó formában lévő Szalka vár ránk. Amit biztosan tudni lehet: kiváló pályán, jó ellenféllel szemben, szép számú közönség előtt „pontosan” szeretnénk zárni a mérkőzést.

Tuzsér–Nagyecsed

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Az első meccs nagyon fontos, nem mindegy, hogy kezdjük a bajnokságot. Nem lesz könnyű dolgunk, mert lendületben lévő csapattal találkozunk, amely újoncként nyilván kettőzött erővel lép pályára. De én csak a győzelmet tudom elképzelni, annál is inkább, mert a falunapon szeretnénk kiszolgálni a várhatóan szép számú közönséget.

Opre Mihály, nagyecsedi edző: – Azt kell mondjam, NB III-as szintű csapat otthonában kezdünk, amely ugyebár a bajnoki címvédő. Noha újoncként ez lesz az első meccsünk, ráadásul idegenben, azért nem remegő lábakkal megyünk Tuzsérra. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyese, de szeretnénk jó eredményt elérni.

Vasárnap

Gyulaháza–Nagyhalász

Deák Béla, gyulaházi játékos-edző: – Célunk a biztos bennmaradás kiharcolása, ennek érdekében az első hazai meccsünket mindenképpen szeretnénk megnyerni.

Nagy Lajos, nagyhalászi edző: – A nyári felfordulás után nehéz mérkőzéssel kezdjük az új szezont. Szeretnénk megfelelni a szurkolóink és a saját elvárásainknak is, ezért akárcsak a hazaiak, mi is a három pont igényével lépünk pályára.

Szatmár Unió FC–Kemecse

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – Azt gondolom, jól sikerült a felkészülésünk, de a puding próbája az evés, így remélem eredményes játékra leszünk képesek az újjászervezett Kemecse ellen.

Falatovics László, kemecsei edző: – Nem szeretnék semmit ígérgetni, tisztességesen helyt akarunk állni az osztály legjobb csapatával szemben.

Szakoly–Tiszavasvári

Hokk Béla, szakolyi edző: – Úgy gondolom, átalakult, ugyanakkor továbbra is jó csapat érkezik hozzánk. Nem mondhatok mást, hazai pályán mindent megteszünk a győzelemért.

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – A játékosok becsülettel elvégezték a nyárra tervezett munkát, valamennyien tiszta lelkiismerettel, és nagy önbizalommal léphetnek pályára a Szakoly elleni bajnoki nyitányon. Fő feladatunk a hazai támadó szekciót semlegesítése lesz, amennyiben ezt tudjuk abszolválni, jogos igényünk lehet mindhárom pontra. Célunk elérésében nem lehet kifogás a beharangozott „szaharai forróság” sem, mert mindkét csapatnak egyformán meleg lesz, véleményem szerint az akarati tényezők döntő jelenetőséggel bírhatnak.

Sényő-Carnifex–Mándok

Ember Roland, sényői edző: – Újonc létünkre győzelemre fogunk játszani, ugyanis a csapat nyári felkészülése azt meri mondatni velem, hogy itthon tartjuk a három pontot. Remélem ezt úgy is, hogy egészen bizonyosan nagyon jó Mándokkal találjuk szembe magunkat.

Borza László, mándoki edző: – Senki nem szeret frissen feljutott csapat ellen kezdeni, különösen akkor, ha olyan játékerőt képvisel, mint a Sényő. Ráadásul mi szinte teljesen kicserélődtünk, éppen ezért kíváncsi vagyok, melyik arcát fogja mutatni csapatom.

Ibrány–Baktalórántháza

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Az első bajnoki mindig nagyon nehéz és érdekes, különösen, hogy a mezőny egyik legjobb csapatát fogadjuk. Sok nézőre, óriási melegre és kiváló színvonalra számítok. Dajka László Jászberényből hozott eltiltását tölti.

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Becsületesen felkészültünk ebben a nagy kánikulában, bár akadtak kisebb problémáink, de a lelkiismeretünk tiszta és a győzelem reményében lépünk színre a megye legjobb pályáján a megye egyik legjobb csapata ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!