Sport

2015.08.04. 08:21

Nem szórakozni indulnak...

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az időpontváltozás következtében három kupamérkőzésen, négy szabolcsi együttes lép pályára szerdán.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az időpontváltozás következtében három kupamérkőzésen, négy szabolcsi együttes lép pályára szerdán.

Tovább bővült a szerdai Magyar Kupa-menű. Az országos főtábla nyitó körében – miként azt korábban jeleztük – az eredeti időpontnál egy héttel korábban rendezik a Tiszakanyár–Nyírbátor, a Babocsa–Mátészalkai MTK, illetve immár a Nagyecsed–REAC összecsapást. Utóbbi találkozó dátum módosításának ügyében is megegyeztek a felek, vagyis augusztus 5-én négy szabolcsi együttes lép pályára.

A legnagyobb „tortúra” nyilvánvalóan a szalkaiakra vár, akiknek a csaknem 570 kilométerre (!) fekvő ellenfélnél lesz jelenésük. A hosszú túra miatt a szatmári egyesület már kedden délben elindul, Barcson éjszakázik, elképzelhető, hogy edzéslehetőséget is kér a helyiektől, másnap pedig a Somogy megyei első osztályban szereplő gárdával szemben próbálja kibrusztolni a továbbjutást. Mert aligha csupán szórakozásból szeli át az országot az MMTK különítménye. A behatárolt lehetőség következtében tizenkilenc futballista mellett Bákonyi György edző száll buszra, mindazonáltal nem tűnik reménytelennek a vállalkozás sikere.

Pláne, hogy a bemelegítés felettébb jól alakult. A Mátészalka a Bajnokok Bajnoka cím birtokában kelhet útra: a csapat nyerte ugyanis – ahogy arról szintén hírt adtunk – a hét végén Nyírbátorban rendezett megyei Bajnokok Tornáját.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!