Sport

2015.10.13. 13:14

Borúra derű jött a fogathajtóknál

Nyíregyháza - Egyéniben és csapatban is érmeket szereztek a megyebeli versenyzők a B és C kategóriás bajnoki döntőkben.

Nyíregyháza - Egyéniben és csapatban is érmeket szereztek a megyebeli versenyzők a B és C kategóriás bajnoki döntőkben.

A bajnoki döntők hétvégéje volt a legutóbbi, az esős, borús időjárásban is volt miért derűsnek lenniük a megyebeli fogathajtóknak.

A C kategóriások utaztak messzebbre, a 45 fogat és 15 csapat részvételével megrendezett kettes fogathajtó finálénak Zalalövő volt a helyszíne. Megérte átutazni az országot, hiszen Szabolcs-Szatmár-Bereg megye csapata megszerezte a bajnoki címet, miután egyéniben Kiss Sándor (Nyírségi LTE) a második, Bányai Norbert (Timpex LK) a harmadik, Bukovinszki Zoltán (Nyírségi LTE) pedig a 19. helyen végzett. A remek egyéni teljesítmények tehát csapatgyőzelemmel párosultak.

Jászkarajenőn a B kategóriások viaskodtak a bajnoki helyezésekért, az egyetlen szabolcsi induló Tóth Csaba volt. A Tiszamenti LK versenyzője díjhajtásban a hetedik, maratonhajtásban az ötödik, akadályhajtásban pedig a negyedik helyen végzett, ezzel a bajnoki rangsorban negyedik lett. És ez még nem minden, hiszen eredményével megszerezte az A kategóriás minősítést is, így az aktív hajtók közül ő az ötödik szabolcsi hajtó, aki a következő évadban a legjobbak között indulhat. Tóth Csaba a hajdúsági Hegedűs Sándorral együtt az észak-keletmagyarországi régió csapatát alkotta, a páros pedig ezüstérmes lett.

A szabadtéri versenyidőszaknak ezennel vége, következik a fedeles évad, amelynek leginkább várt eseménye a november végi lovas világkupa lesz. Ide az A és a B-C kategóriából is négy-négy fogat kvalifikálhatja magát, a selejtezős versenyeket Szirmabesenyő-Baloghligeten, illetve Székesfehérváron rendezik november első és második szombatján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!