Sport

2015.12.07. 15:04

Gilányi az ezüstfiú, míg Ónodi ötöst érdemelt

Balkány - Sűrű programot bonyolítottak le a megyei birkózó egyesületek.

Balkány - Sűrű programot bonyolítottak le a megyei birkózó egyesületek. Ónodi Szabolcs, a Nyírsport SE diák I korcsoportban érdekelt reménysége elindult a beregszászi Sport az Összefogásért utánpótlás versenyre, eközben Gilányi Alex, a Cellspan Balkány SE tehetsége a Püspökladányban megrendezett serdülő szabadfogású országos bajnokságon vett részt. A beregszászi viadal a maga több mint 400 indulójával, 27 csapatával több éve az egyik legrangosabb kötöttfogású megmérettetés – nem csak az ukrán házigazdák számára, a környező országok fiataljainak legalább ennyire kiemelt megmozdulás. Szerbia, Szlovákia, Románia, Csehország, Magyarország és Ukrajna ifjú birkózói két napos csatározás során döntötték el, súlycsoportjukban ki viszi haza az idén a bajnoknak járó serleget.

A nyírségi fiú – aki először lépett szőnyegre ebben a fogásnemben – szépen teljesített, ötödik helyen végzett a népes mezőnyben.

Gilányi Alex még jobb produkcióval rukkolt elő, egészen a dobogó második fokáig menetelt, így ezüstérmet szerzett az ob-n.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!