Sport

2016.12.16. 08:42

„Ezt pedig hadd ne véleményezzem”

Nagyhalász - Opre Mihály szerint a csapat kiugróan jól teljesített, meglepte, hogy máris távoznia kellett.

Nagyhalász - Opre Mihály szerint a csapat kiugróan jól teljesített, meglepte, hogy máris távoznia kellett.

A különbséget zongorázni lehet. Kerek egy esztendeje jószerivel a tönk szélén, vagyis az utolsó helyen posztolt a Nagyhalász: a két szerzett pont vajmi kevésnek tűnt a megkapaszkodáshoz. Nos, érkezett a kispadra Opre Mihály, no meg felmentő seregként szinte egy csapatnyi új játékos, a megyei első osztályú egylet pedig kiharcolta a bennmaradást. Ősszel ilyen gond fel sem merült, a jelentős szurkolói bázist élvező legénység az élcsoportba küzdötte magát, az idény végén mégis edzőváltásról határozott a vezetőség. Időközben az is kiderült, Ludánszki István váltja a korábbi trénert.

– Úgy fogalmaznék, több csapat jobb játékosállománnyal rendelkezik, mint a Halász, az összeállt a védekezésünknek köszönhetően szerepeltünk jól, mert az elért eredményt kiugró teljesítménynek ítélem – vélekedett Opre Mihály. – Ebben jelentős érdemeket szerzett Gagyi Sándor kapus, aki biztosan állíthatom, a megye egynél magasabb osztályban sem vallana szégyent, a belső védő, Hajzer László és a középpályás Simon Dániel ugyancsak nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a csapat az élmezőny tagja legyen. Akadtak olyan meccsek, mint például Tiszavasváriban és Nagyecseden, ahol bánt, hogy kikaptunk, mert nem érdemeltünk vereséget, de a futball már csak ilyen. Szintén fájt, hogy otthon nem tudtuk legyőzni a Mándokot. A végén kikaptunk az Ibránytól, tudom, mit jelentett ez a mérkőzés a szurkolóknak, tőlük ezúton is elnézést is kérek. Lehet, furcsa, amit mondok, benne volt a levegőben, hogy egyszer megszakad veretlenségi sorozatunk, sajnálom, hogy éppen ekkor történt meg.

Opre Mihály kitért távozásának körülményire is. Nem titkolva, meglepte, hogy kenyértöréssel zárult a közös munka.

– Röviddel a szezon befejezés előtt még minden a legnagyobb rendben volt, legalábbis ez közölték velem akkor a vezetők. Ezek után rosszul esett, hogy nem sokkal később mégis félre állítottak. Nem azzal van a bajom, hogy kirúgtak, sokkal inkább azzal, ha időben szólnak teljesen másként alakul a sorsom. Időközben ugyanis három csapat is megkeresett komoly szándékkal, de én mindenkinek azt mondtam: nem akarok elmenni Halászból. Nem tartom kizártnak, hogy néhány debreceni játékos keze is benne volt a váltásban, ezt pedig hadd ne véleményezzem...

KM-KT

Halászi halmaz

A Nagyhalász megyei I. osztályú csapatának őszi mutatói

A bajnoki állás: 5. Nagyhalász 15 7 5 3 27–12 26

Otthon: 8 4 4 – 15–2 16

Idegenben: 7 3 1 3 12–10 10

A házi góllövőlista. 8 gólos: Pataki Ernő. 6 gólos: Kerti Levente. 3 gólos: Gyügyei Zoltán, Hajzer László, Ladányi Dávid. 1 gólos: Hudák Máté, Ludánszki István, Simon Dániel, Turbucz Tihamér.


Nagyhalász - Opre Mihály távozása után Ludánszki István játékos-edzőként irányítja a nagyhalászi csapatot.

 

 

 


Nagyhalász - Meglepetés, avagy sem, edzőváltásról határoztak Nagyhalászban. Jóllehet, a megyei első osztályú futballcsapat ötödik helyen zárta az őszi szezont, a jelek szerint valami mégsem stimmelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!