Sport

2016.12.11. 15:31

Kisvárda Master Good - A végét alaposan elszúrták

Kisvárda - Újabb fájó hazai kisvárdai vereség a labdarúgó NB II-ben: az év utolsó meccsén ezúttal a Budaörs vitte el a három pontot.

Kisvárda - Újabb fájó hazai kisvárdai vereség a labdarúgó NB II-ben: az év utolsó meccsén ezúttal a Budaörs vitte el a három pontot.

Most még azt sem lehetett állítani, hogy érdemtelenül jutott volna vezetéshez a vendégcsapat. Az évzáró NB II-es kisvárdai bajnokin a hazaiak első kapuralövésére, az Ordasi Gergő által védett Talabér Attila-próbálkozásra közel húsz percet kellett várni, ezzel szemben a Budaörs addig már fel tudta mutatni Sajbán Máté kapufáját és Marques Patrik veszélyes megugrását.

Utóbbi volt az, aki kiharcolta a vendégvezetést eredményező szabadrúgást is, amely után Révész Attila szakmai igazgató „belenyúlt” a csapatába: Talabér Attila és Fodor András szerepkörét megcserélte. A Várda labdabirtoklási fölénye ezúttal is nyomasztónak bizonyult, de nem volt éle a csapatnak, magyarán a kaput nem tudták veszélyeztetni. A szünetig várt egyenlítés helyett jött az újabb budaörsi gól, Petró Balázs bombája után már az újrakezdésre sem maradt idő.

A kétgólos hátrány ledolgozásához reményt adott, hogy a második félidő elején viszonylag korán jött a szépítés. Gosztonyi András fejese után sebességet váltott a Kisvárda, feljebb tolta az állásait, annak a veszélyével együtt, hogy labdavesztés esetén bajba kerülhet. Bajba is került, mert egy kontrát követően a 19 éves Petró Balázs második gólját is megszerezte, és hamar visszaállította a szünetben meglévő különbséget.

A hajrában felbillent a pálya, olyannyira ment előre a Várda, jellemző, hogy Ivancsics Alexnek többször is a kezdőkörig kifutva kellett begyűjtenie a lecsorgó vagy előrevágott labdát. A beadások, szögletek és szabadrúgások után azonban elmaradtak a pontos befejezések, a budaörsiek hősiesen védekezve őrizték meg az eredményt, a győzelemre teljes mértékben rászolgálva.

Így maradt a két utolsó hazai meccsén a remélt hat helyett pont nélkül a Kisvárda.

Kisvárda Master Good–Budaörsi SC 1–3 (0–2)

Kisvárda, 600 néző, v.: Bogár (Pápai, Máyer).

Kisvárda: Ivancsics A. – Hei, Fodor F., Vermes, Talabér (Szabó P., 73.) – Lucas, Erős G. – Fodor A. – Karacs (Rajczi, a szünetben), Gosztonyi, Cseri T. Szakmai igazgató: Révész Attila.

Budaörs: Ordasi – Menyhárt A., Kinyik, Tányéros Á., Lajer – Sajbán Miklós – Marques (Csobánki, 59.), Csillag D., Petró, Stieber A. (Ferkó, 91.) – Sajbán Máté (Pethő B., 92.). Megbízott edző: Márkus Tibor.

Gól: Tányéros Á. (0–1) a 24., Petró (0–2) a 45., Gosztonyi (1–2) az 59., Petró (1–3) a 64. percben

Percek, események

24. perc: Csillag jobboldali szabadrúgása után a Lucasról lecsorgó labdát Tányéros 5 méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtte, 0–1.

45. perc: Stieber balról visszapasszolt labdáját Petró megtolta, majd 20 méterről jobbal a kapu bal oldalába lőtte, 0–2.

59. perc: Lucas jobboldali beadása után a rövid saroknál Rajczi fejjel megcsúsztatta a labdát, amit Gosztonyi ugyancsak fejjel, 5 méterről a kapu bal oldalába továbbított, 1–2.

65. perc: Csillag jobboldali beadását követően Sajbán Máté lövése után Petró elé került a labda, s ő 7 méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtte, 1–3.

Mesterszemmel

Révész Attila: – Az egész éves teljesítményhez nagyon méltatlan volt a mostani produkció. Azon kívül, hogy szégyellhetjük magunkat, ez a mérkőzés is vissza kell húzzon bennünket a realitás talajára. A Budaörs megérdemelten nyert.

Márkus Tibor: – Rendkívül szervezetten játszottunk, és ez meghozta az eredményét. Jól kezdtük a mérkőzést, a játékosok hozzáállása végig megfelelő volt, ennek köszönhetjük ezt a bravúrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!