Sport

2017.02.09. 13:45

Budapesti challenger tenisztorna - Balázs is befejezte

Budapest - A szabadkártyás Balázs Attila kétszettes vereséget szenvedett az olasz Gianluigi Quinzitől szerdán a budapesti 64 ezer euró összdíjazású ATP-challenger férfi tenisztorna első fordulójában.

Budapest - A szabadkártyás Balázs Attila kétszettes vereséget szenvedett az olasz Gianluigi Quinzitől szerdán a budapesti 64 ezer euró összdíjazású ATP-challenger férfi tenisztorna első fordulójában.

A világranglistán 283. helyezett, a profi teniszhez tavaly augusztusban visszatért 28 éves magyar játékos ellenfele eredetileg a szlovák Lukas Lacko lett volna, ám mivel a verseny első kiemeltje betegség miatt visszalépett, a selejtezőből szerencsés vesztesként Quinzi (296.) került a főtáblára.

A szerdai meccs ezzel együtt nem lett sokkal könnyebb: a 21 éves, balkezes olasz 2:2 után rákapcsolt, és egymás után kétszer is elvette a látványosabban játszó, ám sokat rontó, kettős hibákat ütő Balázs adogatását. Így 37 perc elteltével a labdabiztosabb ellenfél került szettelőnybe. A folytatásban a remekül védekező olasz teniszezőnek labdája volt a 4:0-s vezetéshez is, de ekkor még a hétvégi, pozsonyi Davis Kupa-párharcban remekül helytálló Balázs visszakapaszkodott 3:1-re. Hátrányát azonban nem tudta ledolgozni, így 1 óra 25 perc elteltével ő gratulálhatott Quinzinek.

"Nagyon rosszul játszottam, nem éreztem ezt a pályát és ezt a labdát" - mondta keserűen az MTI-nek. "Minden más volt, mint pár napja, Szlovákiában, lassabb volt a pálya, a labdák pufogtak, nem úgy reagáltak az ütéseimre, mint ahogy szerettem volna. Ellenfelem már játszott három meccset a selejtezőben, így jobban hozzá volt szokva a körülményekhez."

Tavaly augusztusi visszatéréséről Balázs elmesélte, előzőleg sokat volt sérült, de miután meggyógyult, érezte magában a tüzet, és az elmúlt fél évben jól versenyzett.

"Sajnálom, hogy ez a sorozat most megszakadt, szerettem volna itthon is bizonyítani. Ezzel együtt maradok a profi teniszben, csinálom tovább" - tette hozzá.

A folytatásban az egyesben utolsóként állva maradt Fucsovics Márton (159.) - a pozsonyi Davis Kupa-párharc hőse - csap össze az olasz Lorenzo Giustinóval (220.). A centerpálya programját Balázs Attila és a 40 éves Kisgyörgy Gergely páros meccse zárja majd egy cseh, szlovák duó ellen.

Eredmény:

1. forduló (a 16 közé jutásért):

Gianluigi Quinzi (olasz)-Balázs Attila 6:2, 6:3

korábban:

Norbert Gombos (szlovák, 6.)-Valkusz Máté 6:4, 6:2

később:

Fucsovics Márton-Lorenzo Giustino (olasz) 18.50 körül

páros, 1. forduló:

Balázs Attila, Kisgyörgy Gergely-Roman Jebavy, Igor Zelenay (cseh, szlovák, 2.) 20.30 körül

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!