Sport

2017.05.17. 11:49

Fannié volt a bombameglepetés

Mohács - Az apagyi játékos fosztotta meg az újoncok közötti idei veretlenségétől a nyírbátori Tölgyes Dorottyát.

Mohács - Az apagyi játékos fosztotta meg az újoncok közötti idei veretlenségétől a nyírbátori Tölgyes Dorottyát.

A rossz hír az, hogy Tölgyes Dorottya elveszítette idei veretlenségét az újonc lány asztaliteniszezők mezőnyében, és ha már így alakult, akkor abban az a jó, hogy legalább megyebeli riválistól kapott ki. A Mohácson rendezett korosztályos országos bajnokságon az apagyi Hanustyák Fanni szolgáltatta a bombameglepetést.

A serdülő válogatott bő keretében is figyelembe vett Dóra (Nyírbátorban csak Dodó) szokás szerint a főtáblán, első kiemeltként kezdte a küzdelmeket. Fanni viszont selejtezőre kényszerült, ahol alaposan beüthette magát, mind a három meccsét megnyerte, és csak egyetlen játszmát vesztett, így simán a főtáblára került. Követte őt a nyírbátori Macos Valentina, aki csoportmásodikként jutott tovább, és a legjobb 32 között statisztikás versenyzővel találkozott, aki jobbnak bizonyult nála.

A másik két megyebeli főtáblás viszont biztosan vette az első forduló akadályát, és mivel egy ágon szerepeltek, a nyolcaddöntőben össze is akadtak. Fanni 2:0-s előnyre tett szert, amit stílusváltása után Dodó kiegyenlített, ám a döntő játszmában megint az apagyi lány kerekedett felül, így riválisát idei veretlenségétől megfosztva a nyolc közé jutott.

Más kérdés, hogy végül nem tudott élni azzal az eséllyel, hogy a felső ág kiürült az első kiemelttől, és a négy közé jutásért meglehetősen sima vereséget szenvedett orosházi riválisától. Ha Hanustyák Fanni meg tudta volna ismételni az előző fordulóban nyújtott teljesítményét, akkor most gazdagabb lenne egy magyar bajnoki éremmel, de a mohácsi busók által celebrált eredményhirdetéshez így is kiszólították, és oklevéllel jutalmazták.

Az igazolt versenyzők között először szerepelt az apagyi Polgári Zsófia, aki picit izgult, de már nyert egy szettet a selejtezőben, a legkisebb fiúk között pedig feltűnt a nyírbátori Baracsi Máté neve, aki mérkőzést is tudott nyerni.

Újonc országos bajnokság, Mohács

Fiú U11

Selejtező. 5. csoport: Baracsi M. (Nyírbátori ASE)–Klein (Kecskeméti Spartacus) 3:0, –Varga B. (Magyar-kínai AK) 0:3, –Deák-Lugossy (Budaörsi SC) 1:3. A csoport végeredménye: 3. Baracsi Máté 4 pont – nem jutott a főtáblára.

Lány U13

Selejtező. 4. csoport: Hanustyák F. (Apagy SE)–Erdélyi V. (Mohácsi TE) 3:0, –Pikó (Statisztika PSC) 3:0, –Szimán (KSI) 3:1. A csoport végeredménye: 1. Hanustyák Fanni 6 pont – a főtáblára jutott. 10. csoport: Macos V. (Nyírbátori ASE)–Brucker (AC Tolna) 3:0, –Pelyva (ATSK Szeged) 1:3, –Sinka Zs. (Mohácsi TE) 3:0. A csoport végeredménye: 2. Macos Valentina 5 pont – a főtáblára jutott. 11. csoport: Polgári Zs. (Apagy SE)–Kovács K. (Szekszárd AC) 0:3, –Hangai (ATSK Szeged) 1:3, –Tajti F. (Mohácsi TE) 0:3. A csoport végeredménye: 4. Polgári Zsófia 3 pont – nem jutott a főtáblára.

Főtábla. 1. forduló: Tölgyes D. (Nyírbátori ASE)–Trenka (Szekszárd AC) 3:0, Hanustyák F. (Apagy SE)–Jakab O. (Statisztika PSC) 3:2, Nagy L. (Statisztika PSC)–Macos V. (Nyírbátori ASE) 3:0. Nyolcaddöntő: Hanustyák F.–Tölgyes D. 3:2. Negyeddöntő: Balogh Á. (ASE Orosháza)–Hanustyák F. 3:0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!