Sport

2017.05.21. 20:53

Kisvárda Master Good - Most nem lett nyerő a huszonegy

Kisvárda - Hátrányát gyorsan kiegyenlítette a Kisvárda, de a győzelem most nem jött össze a Szeged 2011 ellen.

Kisvárda - Hátrányát gyorsan kiegyenlítette a Kisvárda, de a győzelem most nem jött össze a Szeged 2011 ellen.

Azt szokták mondani a gyulai Grosics Akadémia intézményéről, hogy akkora a rend és a tisztaság, hogy az ember legszívesebben a cipőjét is lehúzná, ha belép oda, és még csak magolni sem lehet. Mégis lehangoló lehet ilyen érdektelenség mellett futballoznia hétről hétre az NB II-ben Szeged 2011-nék, a hangulatról a Kisvárda Master Good csapatát elkísérő vendégszurkolók gondoskodtak.

Igyekezett a kezébe venni az irányítást a Várda, de nem tudta, mert sok volt a pontatlanság a játékában. A szegediek viszont otthonosan mozogtak a ránézésre rossz talajú pályán, Andorka Péter lövése még csak figyelmeztetés volt, Germán Tamásé több annál, a csapatkapitány átkígyózott a védőkön, és kilőtte a bal alsó sarkot.

Nem sokáig kellett várni az egyenlítésre, a 21. percben a 21-es számú Gosztonyi András lőtt szabadrúgásból a hazai kapuba (éppúgy, mint az őszi, a várdaiak által 1–0-ra megnyert mérkőzésen), aminek azért nem volt rossz üzenete. Főleg, hogy utána Vári Barnabás sistergős lövése csak kevéssel ment léc fölé, aztán Ivancsics Alex kapott ki egy veszélyes szabadrúgást. Szünet előtt még Horváth Zoltán szerezhette volna meg a vendégelőnyt, de a kapu előtti kavarodás után talppal leadott lövését védte Szántai Levente.

Ami a második félidőben történt, az nem nagyon nevezhető futballnak. Sok volt a szabálytalanság, a Szeged sajátos stílusban próbálta megfékezni a kibontakozó várdai támadásokat. A hajrában Mészáros Márk veszélyesen csapódó szabadrúgását védte Ivancsics, majd az utolsó percekben telejsen kapuhoz szegezte ellenfelét a Várda. Cseri Tamás az ötös sarkáról leadott lövése fölé szállt, Gosztonyi szabadrúgása pedig a sorfalról vágódott. Először veszített pontokat a Szeged ellen a Kisvárda, de ez az egy pont még jól is jöhet a végelszámolásnál.

- KM-BT -

Szeged 2011-GA–Kisvárda Master Good 1–1 (1–1)

Gyula, 200 néző, v.: Nagy R. (Csatári, Berényi).

Szeged 2011: Szántai – Achim Á., Jagodics B., Farkas M., Mészáros M. – Horváth A., Germán T., Povázsai (Coroian, 90.), Zabari – Andorka (Hegedűs M., 58.), Pászka (Zádori, 58.). Vezetőedző: Klausz László.

Kisvárda: Ivancsics A. – Fodor F., Rjasko, Izing – Hei, Horváth A. (Minczér, 60.), Lucas, Vári B. – Gosztonyi, Horváth Z. (Rajczi, 68.), Cseri T. Szakmai igazgató: Révész Attila.

Gól: Germán T. (1–0) a 18., Gosztonyi (1–1) a 21. percben

Percek, események

18. perc: Germán Tamás szép cselekkel kilépett a védők közül, majd 10 méterről, ballal a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 1–0.

21. perc: Gosztonyi 22 méteres szabadrúgásból jobbal a kapu jobb oldalába csavarta a labdát, 1–1.

Mesterszemmel

Klausz László: – Küzdelmes mérkőzést játszottunk, az elmaradt tizenegyes hiányzott a győzelemhez.

Révész Attila: – Kilencven percen keresztül gyűrték egymást a csapatok, egyik fél sem kockáztatott, igazságos döntetlen született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!