Sport

2017.06.15. 10:30

A többi a röplabda-válogatotton múlik

Nyíregyháza - A magyar válogatott feladója, Keen Cameron a nyíregyházi feltételek dicsérte.

Nyíregyháza - A magyar válogatott feladója, Keen Cameron a nyíregyházi feltételek dicsérte.

A magyar férfi röplabda válogatott pénteken (18.30) megkezdi szereplését az Európa-liga csoportkörének második, nyíregyházi állomásán. A mieink az ukrajnai nyitányon csupán Izraelt tudták legyűrni, lesz tehát miért visszavágni Ukrajnának, illetve Dániának. Az Juan Manuel Barrial, az argentin nemzetiségű szövetségi kapitány irányította házigazda együttes így a harmadik helyről „ugrik neki” a Contiental Arénában esedékes folytatásnak.

A küzdelemsorozat két csoportjából – az A jelű másik négyesben Albánia, Azerbajdzsán, Macedónia és Svédország szerepel – a három legjobb mérleggel záró együttes jut a dániai négyes döntőbe, amelynek az északi házigazda automatikus résztvevője.

A magyarok Dánia ellen kezdenek a nyírségi nyitányon, szombaton Izrael, vasárnap Ukrajna lesz az ellenfél. Keen Cameron, a nemzeti csapat feladója szerint van esély kijutni a dániai négyes döntőbe, jóllehet ennek érdekében nagy domborításra lesz szükség. A honi élvonalban érdekelt, bajnok Kaposvárt erősítő 19 éves karmester édesapja amerikai, de ő már nálunk született.

– Nem lehetetlen kiharcolni a továbbjutás, ha azt a játékot, színvonalat tudjuk nyújtani, amivel 3:1-re legyőztük Izraelt az ukrajnai tornán, akkor van remény – nyilatkozta Keen Cameron. – Nyíregyházán minden feltételt biztosítottak a jó felkészülés érdekében, a többi rajtunk, a csapaton múlik. Azért nem árt figyelembe venni, a munka elején tartunk, ráadásul ujjtörés miatt hiányozni fog az egyik legjobb játékosunk, Németh Szabolcs, de látok esélyt a négyes döntőbe kerülésre.

KM-KT

Menetrend

Férfi Európa-liga, Nyíregyháza, Continantal Aréna

Péntek

Izrael–Ukrajna, 16

Magyarország–Dánia, 18.30

Szombat

Magyarország–Izrael, 15

Ukrajna–Dánia, 17.30

Vasárnap

Magyarország–Ukrajna, 16

Dánia–Izrael, 18.30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!