Sport

2017.06.10. 11:32

Futottak, sokat és messzire úsztak

Nyíregyháza - A nyíregyházi Arany János iskola diákjai taroltak a területi aquatlon­döntőben.

Nyíregyháza - A nyíregyházi Arany János iskola diákjai taroltak a területi aquatlon­döntőben.

Ahol elindultak, érmeket nyertek a Nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola diákjai a Püspökladányban megrendezett Sport XXI. területi aquatlondöntőn. Az aquatlon úszásból és futásból álló kéttusa, a legkisebbeknek 150 méter úszás és 1000 m futás volt a táv, ami korcsoportonként növekedett, a nagyobbak 300 métert úsztak és 2,5 km-t futottak.

Sikeres csapatok

Amellett, hogy nagyon jó hangulatú verseny volt, kiemelkedő eredmények is születtek. Egyéniben első lett Cserfalvi Olaf és Kis Anasztázia a 12–13 évesek között, második lett Barkóczi Roland a 10–11 évesek korcsoportjában, harmadik Csernyik Dániel ugyanebben a korosztályban. Szanics Gergő a 2002-es születésűek között érkezett harmadikként a célba.

A csapatversenyek során az I. korcsoportos lányok (Olasz Kitti, Csernyák Csenge, Krisztián Réka) másodikok lettek, a fiúk Volosinovszki Péter, Venczel Csongor, Szkiba Levente összeállításban harmadikok lettek, a Barkóczi Roland, Csernyik Dániel, Lengyel Barnabás alkotta csapat a második helyen végzett. A Kis Anasztázia, Sztruhár Jázmin, Nagy Enikő Eperke összetételű csapat a dobogó második fokára állhatott fel. A Cserfalvi Olaf, Lengyel Áron, Halmos Balázs alkotta csapat a bronzérmet szerezte meg, míg a Szanics Gergő, Palkovics Balázs, Farkas Árpád összetételű csapat a második helyen végzett.

Pályacsúcsot ért el

A víz alatti úszásban is taroltak az aranyosok. A „Ki teszi meg víz alatt a leggyorsabban a 25 métert?” elnevezésű versenyszámban a 13 éves Cserfalvi Olaf új pályacsúcsot úszott, felnőtteket megelőzve győzött, a lányoknál ezt a számot Sztruhár Jázmin nyerte. A „Ki úszik a legmesszebbre víz alatt?” versenyszámban Cserfalvi Olaf és Szanics Gergő másodikok lettek, 50-50 métert úsztak, szét­úszást követően a lányoknál Sztruhár Jázmin szerezte meg ebben a kategóriában a második helyet.

 

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!