Sport

2017.06.24. 10:39

Kispályások nagy ünnepe

Nyíregyháza - Közel négyezren rúgják rendszeresen a labdát az Intersport–Nyíregyházi Sportcentrum sorozatán.

Nyíregyháza - Közel négyezren rúgják rendszeresen a labdát az Intersport–Nyíregyházi Sportcentrum sorozatán.

A körítés a hagyományoknak megfelelő volt, hiszen pénteken délután a városháza Krúdy-termében rendezték az Intersport–Nyíregyházi Sportcentrum városi kispályás focibajnokság díjkiosztóját. Tavaly augusztusban 10 csoportban 117 csapat közel négyezer igazolt játékosa vágott neki a pontvadászatnak. A hat, takarékos világítással rendelkező pályán rendezett mintegy ezerkétszáz meccses sorozat zárását a hagyományos Szuperkupa jelentette. Ezt ezen a héten rendezték, a tíz csoportgyőztes mérkőzhetett, a finálét végül a Vectigália Öregfiúk nagy csatában, közel négyszáz érdeklődő előtt 2–1-re nyerte a GASE-Flamingó Jászai Kft. együttese ellen.

Ebben a tekintetben dobogós az országban Nyíregyháza." DR. KOVÁCS FERENC

Érdekesség, hogy a legtöbb meccset (24-24) az öregfiúk másodosztályában szereplők játszották. A mezőnyben a csoportküzdelmek során mindössze egy veretlen csapat volt. A Menza Étterem H csoportban élen záró Team Futsal középiskolások alkotta, a futsalban is ismert együttesét senki sem tudta két vállra fektetni.

– Örömteli, hogy a tavalyihoz képest színvonalasabb bajnokságot zártunk. Szinte valamennyi csoportban az utolsó fordulókig nyitva volt a bajnoki cím és a kiesés sorsa. Talán az izgalmas mérkőzések, az időnként túl vehemens játék miatt az előző évihez képest duplájára emelkedett a kiállítások száma. A sok pozitívum mellett ezt sem hallgathatjuk el, és remélem, a következő kiírásban ebben is előrébb lépünk – summázott véleményt Dajka László főszervező.

– Soha nincs időm kimenni, de amikor arra járok, látom, hogy élet van a stadionban – jelezte dr. Kovács Ferenc, nyíregyházi polgármester. – Örülök, hogy minden téren növekedett a létszám, ezzel ebben a tekintetben dobogós az országban Nyíregyháza. Így van jól. Mindenkinek gratulálok, mi pedig természetesen tovább támogatjuk a kispályás focit.

Azt is megtudtuk, hogy július 15-éig lehet nevezni a következő pontvadászatra. Eddig öt új jelentkező van. Aki szeretne részese lenni ennek az országban párját ritkító szabadidős sorozatnak, az érdeklődjön Dajka Lászlónál (tel.: 30/700-2158, e-mail: [email protected]).

- KM-KT-ML -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!