Sport

2017.07.03. 08:47

Akár a Bundesligában is játszhatna a tarpai gólkirály

Tarpa - Ki tudja, hogy alakult a tarpai gólkirály, Barta Ferenc sorsa, ha 2010-ben nem sérül meg?

Tarpa - Ki tudja, hogy alakult a tarpai gólkirály, Barta Ferenc sorsa, ha 2010-ben nem sérül meg?

Barta Ferenc ügyel a részletekre. A tarpai futballista kereken ötven góllal bizonyult „királynak” a megyei másodosztály Kelet-Magyarország-csoportban. A beregi frontember szénája már az őszi idény végén felettébb jól állt, olyannyira, hogy harminchét ƒ„dugóval” megágyazott a dupla sikernek. Elvégre ő és társai két legyet ütöttek egy csapásra, egyáltalán nem elhanyagolható módon a Tarpa bajnokként kiharcolta a feljutást.

Egy ijesztő pillanat azért akadt. A huszonöt éves támadó február elején súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett, amikor a Csengerrel vívott előkészületi meccs elején olyannyira szerencsétlenül ütközött az ellenfél kapusával, hogy mentő szállította el a pályáról.

– Mi mást mondhatnék, minden értelemben jól sikerült a szezon – közölte a megcáfolhatatlan igazságot Barta Ferenc. – Egymásra találtunk a játékosokkal Tarpán, baráti társaság alakult ki, ami a legszebb, mindezt eredménnyel párosult. Ebben elévülhetetlen szerepe van Rozman Sándornak, aki összetartotta csapatot, vezéregyéniség volt a pályán és azon kívül. A vezetőség szerepe is megkérdőjelezhetetlen, mert megteremtették a nyugodt hátteret. Nekem ősszel egyértelműen jobban ment a futball, akkor kijött a lépés, futott a szekér. Sajnos, a téli sérülés nagyon hátráltatott, hat hetet kihagyni kényszerültem, a tavaszi nyitányon már csereként játszottam, de valahogy nem volt az igazi. Annyira, hogy gyakorlatilag alig néhány napja rakták rendbe a bokámat, mert két helyen elcsúszott a csont, emiatt sokat küszködtem. Jó néhány meccsen beinjekciózva futballoztam, bár így is több gólt vártam magamtól, de ennyi volt bennem.

Legfeljebb a bennfentesek tudják, hogy a kárpátaljai származású fiatalember 2010-ban, az FC Konstanz színeiben a német ötödosztályban játszott. A mutatott teljesítménye felkeltette a SC Freiburg figyelmét, az élvonalban érdekelt klub szerződést ajánlott számára! Nagyon közel került tehát a világ legerősebb bajnokságai közé sorolt Bundesligához – no meg a hírnévhez.

– Természetesen vannak céljaim, mint ahogy korábban is, de nem volt szerencsém magasabb szinten Németországban. Két napon múlt, hogy nem lettem a Freiburg profija, kész volt a szerződésem, amikor pechemre, akkor is megsérültem: beszakadt a porcom, így elúszott ez a lehetőség. A mai napig dühít, ha visszagondolok rá.

Minden rosszban van valami jó, abban az időszakban ismertem meg a menyasszonyomat, július 15-én lesz az esküvőnk. Kaptam ajánlatokat most is, de biztos, hogy maradok Tarpán, a megye egyben próbálom segíteni a csapatot.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!