Sport

2017.08.14. 10:11

Kisvárda Masteer Good - Előbb játszottak, majd küzdöttek

Kisvárda - Három meccs után is veretlen, és a tabellán a második helyre lépett előre a Zetét legyőző Kisvárda.

Kisvárda - Három meccs után is veretlen, és a tabellán a második helyre lépett előre a Zetét legyőző Kisvárda.

Nemcsak a pályán a játékosok voltak feszültek a zalaegerszegiek a rosszul sikerült rajtja miatt, hanem a lelátón a csapatot elkísérő vezetőik is. Nehezen törődtek bele abba, ami a szoros végeredmény (1–0) ellenére azért átjött, hogy a Kisvárda Master Good a jobb csapat, és ezt Matija Misic remek szabadrúgásgóljával érvényre is juttatta a vasárnapi NB II-es bajnokin.

– Nem abból indultunk ki, hogy milyen eredményt ért el az előző fordulóban a Zalaegerszeg, amely bizonyította is, hogy szervezett, jó csapat – mondta a mérkőzést követően Kondás Elemér, a győzelmével három forduló után hét ponttal a második helyen álló Kisvárda vezetőedzője. – Igazi helyzetet csak mi tudtunk kialakítani ezen a mérkőzésen, sok volt a veszélyes szabadrúgásunk, amelyekből további gólokat érhettünk volna el, viszont a tizenhatos környéki lövések helyett gyakran továbbadtuk a labdát, keresve a még jobb lehetőséget. Végül azonban egy gyönyörű szabadrúgásgól hozta meg a győzelmet. A végéig azt játszottuk, amit kellett, ám mivel a hajrá kezdetéig csak egy gól volt az előnyünk, benne volt a pakliban, hogy mindent egy lapra tesz fel a Zalaegerszeg az egyenlítés érdekében. Nagyon örülünk a győzelemnek, mert fontos három ponthoz jutottunk. A győzelmünk kulcsa az volt, hogy amikor futballozni kellett, akkor futballoztak a srácok, amikor pedig küzdeni, akkor küzdöttek becsülettel.

Amellett, hogy az eddigi meccseken „megszokott” három gól egyre csökkent, most először nem kapott gólt a Várda a bajnokságban, illetve először játszotta végig a meccset mindkét, kötelezően bevetendő fiatal státuszú játékos. Ennek az az üzenete, hogy ők (Hrihorij Zanko és Fodor Ákos) is egyre jobban beépülnek a csapatba?

– Az elején volt egy-két veszélyes szituáció a bal oldalon meglóduló Babati Benjamin révén, illetve a végén becserélték Kertész Tamást, aki gyors játékos, és ráküldték a jobboldali belső védőnkre, Zankóra, de az tényleg fegyvertény, hogy kapott gól nélkül hoztuk le ezt a mérkőzést – beszélt a meccs egyik fő pozitívumáról Kondás Elemér. – A végén volt szabadrúgás utáni fejesből lehetősége a Zetének, meg egy kapu előtti kavarodásból, de olyan akcióból kidolgozott ziccere nem adódott, mint amikor nálunk Oláh Gergő becselezte magát a tizenhatoson belülre, de nem jól passzolta vissza a labdát. Ami a fiatalokat illeti, a korábbi két meccsen Zankót azért kellett lecserélni, mert a végére begörcsölt, mostanra viszont sikerült őt „feltölteni”, így más irányba is tudtunk cserélni.

A várdaiak a hétvégén is hazai pályán játszanak, ezúttal szombaton, az M4 Sport által is közvetített mérkőzésen, a Gyirmót ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!