Sport

2017.09.19. 12:28

Federerék vagy az olaszok

Nyíregyháza - Kik várhatnak Fucsovics Mártonra a tenisz Davis-kupa világcsoportjának sorolása előtt?

Nyíregyháza - Kik várhatnak Fucsovics Mártonra a tenisz Davis-kupa világcsoportjának sorolása előtt?

Az oroszok elleni bravúr (inkább csoda) után a magyar Davis-kupa-válogatott a világ tizenhat elitalakulata között, vagyis a világcsoportban jegyzik 2018-ban. A jövő februári nyolcaddöntő sorsolását szerdán készítik el, akkor derül ki, hogy a nyolc lehetséges ellenfélből melyiket kapja válogatottunk.

Igen, nyolcból, hiszen a magyarok a kiemeltek közül kaphatnak ellenfelet. Így aztán garantált, hogy világsztár ellen léphetnek pályára – már amennyiben az éljátékosok vállalják a szereplést –, hiszen a lehetséges ellenfelek közül az olaszok legjobbját, Fabio Fogninit (29.) jegyzik a leghátrébb.

Kaphatjuk még Svájcot (legmagasabban ransorolt játékosa: Roger Federer, 2.), Nagy-Britanniát (Andy Murray, 3.), Horvátországot (Marin Cilic, 5.), Szerbiát (Novak Djokovics, 6.), Belgiumot (David Goffin, 12.), Franciaországot (Jo-Wilfried Tsonga, 18.) vagy Ausztráliát (Nick Kyrgios, 20.).

– Vagy kapjunk egy nagyágyút, mondjuk Svájcot, persze csak akkor, ha Federer is játszik. Ha nem, akkor jöhet Olaszország, amellyel szemben nem érezném esélytelenebbnek a csapatunkat, mint az oroszok ellen – fogalmazta meg a vágyait a lehetséges ellenféllel kapcsolatosan Fucsovics Márton (111. a világranglistán).

Érdemes megnézni, hogy a velünk ilyen értelemben egy szinten lévő, vagyis a világcsoportban nem kiemelt válogatottaknál kik és milyen helyen állnak az éljátékosok. A spanyol Rafael Nadal az 1., a német Alexander Zverev a 4., a kanadai Milos Raonic a 11., a japán Nisikori Kei a 14., az amerikai Sam Querrey a 16., holland Robin Haase a 39., a kazah Mihail Kukuskin a 78. helyen áll.

Vagyis, a magyar az egyedüli top százas játékos nélküli válogatott. Mondjuk februárig még változhat a helyzet...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!