Sport

2017.10.03. 19:50

Eb-résztvevők a máriapócsi bajnokin

Máriapócs - Kárai Tamás vasárnap kipróbálhatta RabócsiRingen a ralikrosszpálya új nyomvonalát.

Máriapócs - Kárai Tamás vasárnap kipróbálhatta RabócsiRingen a ralikrosszpálya új nyomvonalát.

Örömteli, hogy a honi ralikrossz legjobbjai immár az európai elitbe tartoznak, illetve oda tartanak.

A kontinensbajnokság zárókörén, a németországi futamon Szabó Krisztián (Škoda Fabia) megvédte bajnoki címét a Super 1600-as géposztályban. A Supercarsban a közelmúltbeli rigai futam jelentette a zárást. Ezen Kiss Pál Tamás (Peugeot 208) harmadik lett, és összesítésben is a dobogó legfelső fokár állhatott.

Az autókrosszban háromszor Európa-bajnok, a tavaly előtti Supercars kategória győztese, Kárai Tamás (Audi A 1) ötödik helyen zárta a zárókört, összesítésben pedig a középmezőnyben végzett.

– Összességében nem voltunk szerencsések az idén az Európa-bajnoki futamokon – kezdte a nemzetközi porondbeli értékelését Kárai Tamás. – Általában a vasárnapi futamokon tudtunk olyan köridőket menni, amiket már szombatonként is szerettünk volna.

– A franciaországi versenyen például kétszer is az első helyről rajtolhattam, de az első kanyarban meglöktek, kipördültem, és egy fél körrel lemaradtam. A svédországi futamon a beállításokat kerestük az első napon, utána pedig nagyon változóak voltak a körülmények.

Gondok a beállításokkal

– A régi autónál sokat küzdöttünk a megfelelő beállításokért, sajnos nem mindig tudtunk megfelelő gyorsasággal reagálni a változásokra és jó döntéseket hozni. A technikával összességben nem volt nagy gond, ám fejlődnünk kellett, és az új autóra koncentráltunk, hogy mihamarabb azzal tudjak versenyezni. Az utolsó két futamon már sikerült is – tudatta a pilóta.

Miként arról már beszámoltunk, a máriapócsi RabócsiRing ad otthon szombaton és vasárnap a hazai bajnokság utolsó előtti futamának és a Közép-európai Zóna Trófea soros körének.

A fejlesztések következtében új aszfalton és megváltozott pályavonalon fognak versenyezni a pilóták. Vasárnap lehetőség volt a tesztelésre.

– Én is itt voltam a RabócsiRingen, ám ezt nem nevezném tesztelésnek – válaszolta érdeklődésünkre Kárai Tamás. – Nem tudtuk beállítani az autót, mivel nagyon sokan voltak a pályán. Annyi volt a haszna, hogy kipróbáltam az új nyomvonalat. Tapogatózunk, de ezért bizonyára hasznos volt ez a vasárnap.

– A korábbi murvás részek voltak a pálya sarkalatos pontjai, mivel egy pár kör után nagyon szét tudott esni. Ez változott, jó lett. A több aszfalttal gyorsabb a pálya, a jokerkör is hosszabb lett. Majd meglátjuk, milyen lesz versenyen. A hét végén csináljuk majd a dolgunkat, megyünk előre, és bízunk benne, hogy jó lesz minden – így Kárai Tamás.

A vérbeli profik mellett az amatőrök is indulni fognak, hiszen az országos amatőr sorozat zárása lesz a hétvégi verseny. Ezeken a futamokon is bizonyára lesz bőven izgalom.

Menetrend

Október 7., szombat

9–9.25: 1. edzés amatőr

9.25–10.35: 1. edzés RNOB+CEZ

10.55–11.20: 2. edzés amatőr

11.20–12.30: 2. edzés RNOB+CEZ

12.50–13.30: 1. előfutam amatőr

13.30–15.40: 1. előfutam RNOB+CEZ

15.40–16.20 : 2. előfutam RNOB

(Junior Kupa, Swift Div., Astra Div.)

16.20–17: 2. előfutam amatőr

Október 8. vasárnap

8.45–9.50: 2. előfutam RNOB

(Magyar Kupa)+CEZ

10.10–10.50: 3. előfutam amatőr

10.50–12.50: 3. előfutam RNOB+CEZ

12.50–13.30: betétprogram

13.30–14.35: elődöntők RNOB+CEZ

14.35–14.50: elődöntők amatőr

15–16: döntő RNOB+CEZ

16–16.20: döntő amatőr

RNOB: I. osztályú országos bajnokság

CEZ: Közép-európai Zóna Trófea

Amatőr: országos amatőr sorozat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!