Sport

2017.11.21. 18:20

Ilyen, amikor a név kötelez

Nyíregyháza - Gönczi János kapitányként debütált, a fiai pedig diadalmaskodtak a küzdősport gálán.

Nyíregyháza - Gönczi János kapitányként debütált, a fiai pedig diadalmaskodtak a küzdősport gálán.

Küzdősport. A kick-box egyik hazai ikonja a nyíregyházi Gönczi János. Amatőrként és profiként világversenyek során remekelt, szerzett világbajnoki címeket, majd abba hagyta az aktív versenyzést és edzősködni kezdett. hasonló sikerrel, és ami érdekes, hogy legeredményesebb tanítványai közé tartozik két fia, János és Alex.

Érthetetlen bírói döntés

A közelmúltban Budapest adott otthont a kick-box világbajnokságnak, amelyen a sportág történetében először küzdöttek az össze szakág képviselői egy helyszínen és egy időben, mégpedig hatvan ország csaknem kétezer versenyzője. Nem kis szakmai elismerés, hogy idősebb Gönczi János volt a ringben küzdők szövetségi kapitánya. A fia közül Alex lépett szorítóba és a világbajnokság talán „”legérdekesebb” bírói döntése után esett ki.

Nos a joggal csalódott Alex számár igazi gyógyírt jelentette a múlt hétévi, az ötödik alakalommal rendezett, a rendvédelmi dolgozók számára kiírt budo- és küzdősport gála.

Alex, aki egyébként a Nyíregyházi Egyetem másodéves történelem-testnevelés szakos hallgatója ismét K-1-es szabályrendszerben mérkőzött és ukrán ellenfelénél mindhárom menetben jobb volt, így megérdemelten nyert.

Bátyja, János is szorítóba lépett, ő a készenléti rendőrség tagjaiként -70 kilóban remekelt és győzelme mellé a legjobb férfiversenyzőnek járó Főkapitányi Díjat is megkapta.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!