Sport

2017.11.21. 14:00

Svájcból érkezett az első nevezés

Nyíregyháza - Ismét rangos lesz a Kelet-Magyarország-Eissmann Hungária nemzetközi pénzdíjas teremlabdarúgó torna.

Nyíregyháza - Ismét rangos lesz a Kelet-Magyarország-Eissmann Hungária nemzetközi pénzdíjas teremlabdarúgó torna.

Labdarúgás. Jön, jön, jön, no nem a Tenkes kapitánya – a Kelet-Magyarország-Eissmann Hungária nemzetközi pénzdíjas teremlabdarúgó torna. Mégpedig 13. alkalommal, amelyet ezúttal január 5-7. között rendeznek a Continental Arénéban. Az előző kiírás győztese, a Big Cash Poker Club megpróbálja megvédeni címét, összesen harminchat együttes lép színre a nagyszabású nyíregyházi eseményen. Egyelőre huszonegy csapat indulása biztos, a keddi sajtótájékoztatón arra is fény derült, december 22-ig adott a lehetőség a nevezésre.

– Az első jelentkezés Svájcból érkezett, az ottani másodosztályban szereplő, magyar, köztük nyíregyházi játékost is szerepeltető csapat volt a leggyorsabb – árulta el Dajka László, a torna főszervezője. – Az összdíjazás 500 000 forint, a győztes 200 000, a második helyezett 100 000, a harmadik 50 000, míg a negyedik 25 000 forinttal gazdagodik. Emellett a megszokott módon különdíjak is lesznek. A korábbi címvédők egy kivétellel most is pályára lépnek, ami jelzi, hogy rangja van a rendezvénynek. Mivel nincs megkötés, bármilyen osztályban futballozó játékos bevethető, minden bizonnyal jó nevű labdarúgókat is láthat a közönség.

Az Eissmann Automotive Hungaria Kft. változatlanul lelkesedéssel segíti az egyre népszerűbb rendezvényt.

– A cég idén ünnepli huszadik évfordulóját annak, hogy Nyíregyházán is jelen van és szeretnénk még hosszú ideig támogatni a tornát – Böszörményi Attila, a névadó szponzor ügyvezető igazgatója. – Jön a tél, bemehetnek az emberek a terembe, ahol jót lehet focizni, méghozzá minőségi helyszínen, a Continental Arénában. Ott leszünk mi is, aktív szereplőként, csapatunk megpróbálja a legjobbat nyújtani. Nyéki Zsolt, a Kelet-Magyarország főszerkesztője a hosszú távú kapcsolatba vetett hitét tolmácsolta.

– Megköszönöm partnerünknek és Dajka Lászlónak az elhivatott munkát, remélem ez a hármas együttműködés a torna 30. évfordulót közösen fogja megünepelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!