Sport

2017.11.22. 07:34

Szpari - Túl a műtéten, jöhet a rehabilitáció

Nyíregyháza - Szokol Zsolt lőni készült, amikor részlegesen szakadt a szalag, de ez később derült ki.

Nyíregyháza - Szokol Zsolt lőni készült, amikor részlegesen szakadt a szalag, de ez később derült ki.

Szokol Zsolt nagyon reméli, hogy a huszonegy bejön és véget ér kálváriája. Dr Szabó Gábor kedden, azaz november huszonegyedikén műtötte meg Nyíregyházán a Szpari hátvédjét, aki bízik benne, hogy ezzel a végleg gyógyulás útjára léphet. Az előző bajnokságban harminckét bajnokin (huszonnégyszer kezdőként) és egy kupameccsen kapott lehetőséget a pályafutását Békéscsabán kezdő, az Újpestről négy esztendeje átigazolt játékos. Ősszel mindössze egy bajnokin (Zalaegerszegen) töltött a pályán bő tíz percet a huszonhét éves védő.

- Még szeptemberben elején egy örökösföldi edzésen kezdődött- indította a beszélgetést Szokol Zsolt. - Kapura akartam lőni, amikor mellé léptem a labdának a támasztó bal lábam cipője stabil maradt, a talpam viszont elmozdult befelé igen természetellenes módon. Nagy fájdalmat éreztem, azonnal az Achilles-inamhoz kaptam, hogy a helyén van. Azzal nem történt semmi és akkor úgy nézett ki, hogy se törés, se komolyabb probléma. Három hetet pihentem, gyógytornáztam, majd elkezdhettem az edzéseket. Mintegy másfél hónap múlva az edzéseken éreztem, hogy valami még nem stimmel. Én valamiféle szalagsérülésre gondoltam. Ezt egy ultrahangos vizsgáltat megerősítette, miszerint részleges belső bokaszalagszakadást szenvedtem. Ezért nem akart javulni a bokám és egy mozdulatnál mindig nagy fájdalmat éreztem. Kiderült, hogy bokámból le is tört egy darab, amit november elején egy mr vizsgálat is megerősített. Bebizonyosodott, hogy rossz helyen ágyazódott be csontdarab, így elodázhatatlanná vált a műtét.

- Szabó Gábor doktor november huszonegyre jegyzett elő, és meg is történt az atroszkópiás beavatkozás – tudatta a legfrissebbeket kedden este még a kórházi ágyról a játékos A doktor úr elmondta, hogy végül a porcból tört le egy darab, az okozta a bajt. A boka külső és belső részéből is kellett szedni porcdarabokat. Kitisztította a bokámat, Az operáció jól sikerült, szerdán már haza is engednek. Három hétig nem léphetek a bal lábamra, után viszont indulhat a rehabilitáció, amit természetesen már nagyon várok. Bízom benne, hogy minden rendben lesz, jól megy majd a felépülésem, és a januári alapozásnál már százszázalékos állapotban kezdhetem a munkát a társaimmal. Aligha kell ecsetelnem, hogy milyen rossz volt a lelátóról nézni a többieket, főként amikor tréningezni sem lehetett. Remélem, hogy ennek vége és tavasszal nem lesz gond - így Szokol Zsolt.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!