Sport

2018.03.17. 08:21

Már az első hatvan között jegyzik!

Irving - Fucsovics Márton újabb irvingi győzelme karriercsúcsot jelentő pozíciót ért.

Irving - Fucsovics Márton újabb irvingi győzelme karriercsúcsot jelentő pozíciót ért.

Ugyan Petrosz Kriszokosznak nincs egyéni világranglista-helyezése, és fénykorában is a 469. helyen jegyezték, de valahogy csak el kellett jutnia az irvingi ATP-challengerverseny (105 ezer dollár, kemény pálya) negyeddöntőjébe.

Tovább azonban nem, mert a negyedik helyen kiemelt Fucsovics Márton (65. a világranglistán) megállította a 21 éves ciprusit. Marcinak a német Philipp Petzschner után Kriszokosz (aki tehát nem Kisokos…) volt a második olyan ellenfele az e heti amerikai viadalon, akinek a nevét momentán nem találni meg a rangsorban, ami egyben szerencse is, de azért ezek a játékosok sem az ütő nyelével püfölik a labdát. Marci a magyar idő szerinti pénteki mérkőzésen úgy nyert 6:3, 6:3-re, hogy a második szettben 4:1-es vezetésnél ő adogatott, de ekkor a meccs során először elveszítette az adogatójátékát, és egy picit túlóráznia kellett.

Annál édesebb volt szembesülni a hírrel, hogy ezzel a győzelemmel top hatvanas játékos lett, hiszen az élő rangsor éppen a hatvanadik helyen jegyzi. És van még feljebb, ha a következő két meccsét, és vele együtt a tornát is megnyeri, akkor a jövő heti miami mesterversenyen a világranglista 53. helyezettjeként indulhat el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!