Sport

2018.03.09. 18:05

Nem elég pusztán az épület erejében hinni - Átadták a kisvárdai Atlétikai Centrumot

Kisvárda - Atlétikai centrumot avattak fel a kisvárdai Bessenyei György Gimnáziumban.

Kisvárda - Atlétikai centrumot avattak fel a kisvárdai Bessenyei György Gimnáziumban.

Nemcsak az iskolának és nem is csak a városnak, hanem a környéknek épült az az atlétikai centrum és futófolyosó, amelyet pénteken, ünnepélyes keretek között adtak át a kisvárdai Bessenyei György Gimnáziumban. A város polgármestere, Leleszi Tibor jelezte ezekkel a szavakkal, hogy nyitott létesítményről van szó.

A 400 méteres, a célegyenesben nyolc, a kanyarokban hatsávos külső rekortánpálya (plusz az általa körbeölelt futballpálya felújítása), a hetvenméteres, hatsávos, ugyancsak rekortánborítású futófolyosó plusz a tornaterem megnagyobbítása és a hozzá tartozó öltözőkkel együtt történt felújítása 638 millió forintba került, és ehhez a Magyar Atlétikai Szövetség eszközökkel járul hozzá 53 millió forint értékben.

– Az egykori kettes iskola diákjaként felnéztem a „besisekre”, már csak az atlétikai eredményeik miatt is – mondta az avatón az ötletgazda, a kisvárdai származású nemzeti fejlesztési miniszter, dr. Seszták Miklós. – Az utóbbi időben talán nincs annyi jó eredmény, azt reméljük ettől a beruházástól, hogy ezen a téren is előrelépünk. Ugyanakkor nem szabad pusztán az épület erejében hinni, a fejlődéshez kellenek a megszállottak a gyerekek és a pedagógusok közül egyaránt.

Utóbbiakból néhányat már a megnyitón is láthattunk, hiszen a gimnázium növendékei magasugró és sprintfutó bemutatók tartottak. A kinti pályát pedig a komorói származású 29-szeres magyar bajnok sprinter, Kaptur Éva avatta fel, aki tízméteres előnyt adva győzte le a száz métert futó bessenyeis diákokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!