Sport

2018.04.20. 11:10

Gyilkos kórral küzd Márk, a tizenkét éves újfehértói focipalánta

Újfehértó - Nincs annál szomorúbb, amikor egy ártatlan csöppség máris élete harcát vívja. Gyilkos kórral küzd Lakatos Márk, az újfehértói egyesület tizenkét éves focistája, aki gyógyulása érdekében támogatásra szorul.

Újfehértó - Nincs annál szomorúbb, amikor egy ártatlan csöppség máris élete harcát vívja. Gyilkos kórral küzd Lakatos Márk, az újfehértói egyesület tizenkét éves focistája, aki gyógyulása érdekében támogatásra szorul.– Novemberben még az utolsó őszi bajnoki mérkőzésen játszott, majd január 10-én hívott Márk édesapja, hogy anyagi segítségre lenne szükség, mert nagy baj van a gyerekkel – mesélte a megrázó történetet Dankó Zsolt, a fehértóiak U14-es csapatának edzője. - Másnap meglátogattam őket, és azzal a szörnyű látvánnyal szembesültem, hogy a mindig jókedvű, életvidám, ragyogó szemű fiú szinte magatehetetlenül fekszik, csak mankóval tud talpra állni. A szülei elmondták, hogy sokat panaszkodott, fáj az egész lába. Nyíregyházára vitték az ortopédiára, onnan azonnal átirányították őket Budapestre, a Semmelweis Egyetem gyermekklinikájára. Biopsziát vettek, kiderült, hogy rosszindulatú daganata van a kis srácnak. Az orvosok szerint van remény a felépülésre, ha minden jól megy, mindez öt évig tart.

Az újfehértói sportegyesület és az Erkel Ferenc tagintézmény azonnal a segítségükre sietett, anyagi támogatást nyújtva a családnak, de a folyamatos kezelések, amit Budapesten, illetve Debrecenben kap Márk, felemésztette az összes tartalékot. Minden forrásuk úgy kimerült, hogy az utaztatást, valamint az elengedhetetlenül fontos gyógyszerek megvételét sem tudják fedezni.

Éppen ezért, aki tud és akar segíteni, megteheti a következő számlaszámon: 11773449-02384089.

KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!