Sport

2018.05.22. 11:22

Kárain nem találtak fogást a riválisok

Máriapócs - A pünkösdi versenyen kegyes volt az időjárás; kis cliósok nagy csatája a RabócsiRingen, füstölt a BMW.

Máriapócs - A pünkösdi versenyen kegyes volt az időjárás; kis cliósok nagy csatája a RabócsiRingen, füstölt a BMW.

Az edzések és az időfutamok is érdekesek, de az igaziak az elődöntők és leginkább a finálék. Így volt ez vasárnap és hétfőn is a máriapócsi RabócsiRingen, ahol a ralikrossz országos bajnokság harmadik futamát, illetve az országos amatőr sorozat második megmérettetését rendezték.

A hétfői finálékat a fiatalok kezdték, egymás után jöttek a döntők, egy ideig meglepetések nélkül. A Super 1600-asoknál mindenki kíváncsi volt arra, hogy Csucsu, azaz Lukács Kornél miként fogja mozgatni a Twingót, hiszen nemrégiben az Európa-bajnokságon a Supercarsban indult egy Skoda Fabiával. A startnál ugyan beragadt, de az első körben, a murvás szakasz után már az élen autózott. Olyan előnyre tett szert, hogy a jokerkör után is elöl maradt és biztosan nyert.

Castoral verhetetlen volt

Vajon Csirmaz Brúnó meg tudja fogni Roman Castoralt? Ez volt a kérdés a Supertours -2000 kategória fináléja előtt. A magyar pilóta néhányszor már megrángatta az oroszlán bajszát, ám a cseh versenyző remek pilóta. Ezt most is bebizonyította, hiszen magabiztosan autózva elsőként ért célba Brúnó előtt. Mögöttük hatalmas csatát vívott három cliós, akik közül végül Nagy Attila állhatott a dobogó harmadik fokára.

Mintha drifteltek volna

A profik utolsó előtti fináléjának rajtja után Vámos Tibor BMW-je hatalmas füstöt okádva jelezte, hogy a baj nem kicsi. Olyan volt, mintha drifteltek volna a pályán. Persze nem örült ennek a versenyző, és az első kör végén ki is kellett állnia.

És jött a leginkább várt futam, a Supercars döntője. Az első sorban az összetettben élen álló Kárai Tamás és a másik audis, a szintén az Európa-bajnokságon is pallérozódó Mózer Attila állt. Mögöttük az a Szabó Krisztián, aki kóstolgatja, tesztelgeti ennek a kategóriának a technikáját, hiszen majd a világbajnokságon szeretne indulni.

Ő csak ebben a kategóriában „kezdő”, hiszen autó­krosszban és Super 1600-ban már szerzett Európa-bajnoki címet, utóbbiban kétszer is. Mellette a jegyzett ralis Spitzmüller Csaba szeretett volna bizonyítani. A hatosfogat másik két tagja két Zoltán volt, Harsányi és Vass.

Kárai jól csípte el a rajtot, mögötte Mózer és Szabó nyomta, ugyancsak keményen. Peches volt viszont Vass, mert a technika ördöge kibabrált vele, és elszállt a küzdelemből.

Kárai magabiztosan rótta a köröket, Spitzmüller egy ideig a második helyen autózott, ám kiment jokerezni és mire visszatért, beállt a korábbi sorrend, ami nem is változott. A kockás zászlóval Kárait intették le elsőként, majd jött Mózer, Szabó, Spitzi és Harsányi.

Az égiek megkegyelmeztek

Húsvét vasárnapján a idő kitolt a versenyzőkkel és a rendezőkkel, most kegyesek voltak az égiek, hiszen bár a pálya fölött feketéltek a fellegek, az amatőrök is száraz pályán döntőzhettek.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!