Sport

2018.07.24. 19:17

Alig ért véget, már várják a nyolcadik fesztivált

Nyíregyháza - Látványos megoldások, nagy gólok és sok néző – ezek jellemezték a sóstói strandlabdarúgó-tornát.

Nyíregyháza - Látványos megoldások, nagy gólok és sok néző – ezek jellemezték a sóstói strandlabdarúgó-tornát.

Csütörtöktől vasárnapig már hetedik alkalommal rendezték meg a Sóstó-Gyógyfürdő Zrt. – Nyíregyházi Sportcentrum Strandfoci Fesztivál a Fatum Property Kupáért elnevezésű tornát. Mint Dajka László főszervező elmondta, utóbbi volt a legsikeresebb mind közül.

– Óriási közönségsikert aratott a torna, ebben az évben is sokan voltak kíváncsiak a meccsekre – értékelte a négynapos rendezvényt a Nyíregyházi Sportcentrum sportszervezője. – Egyre színvonalasabb találkozókat láthatunk. Érdekesség, hogy a döntőt az előző két kiírás győztese, a 2016-os győztes Bohemians, és az immáron címvédő Real Ta-Te játszotta egymással.

Nem csak focizni jöttek

A játékosokat remek körülmények fogadták, a meccsek között alig volt holtidő, gördülékenyen követték egymást az összecsapások, amelyeket profi játékvezetők fújtak. A torna sikerességét persze a visszajelzések bizonyítják a legjobban.

– A résztvevők közül is többen gratuláltak a szervezéshez, majd a díját­adón dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója is elmondta, már várják a nyolcadik strandfocifesztivált – folytatta Dajka László.

Nyíregyháza városvezetése már a kezdetektől hangsúlyozta, hogy a turisztikai jelentősége is domborodjon ki a fesztiválnak. A szervezők idén is ennek megfelelően jártak el.

– A mögöttünk hagyott tornára négy megyéből, tizenhét településről neveztek csapatok. Közöttük sokan itt töltik a szabadságukat, nemcsak erre a négy napra érkeztek hozzánk, hanem már a múlt hét elején ideutaztak, és vannak, akik a következő napokban is itt pihenik ki a mérkőzések fáradalmait. Örülünk neki, hogy ilyen módon is népszerűsíteni tudjuk a várost – zárta szavait a főszervező.

MK


Eredmények

A férfiak tornája. Elődöntő: Bohemians FC–Romeo Vác 4-2, Real–Ta–Te Kft.– Balla Bau S.R.O Cigánd 4-1. A harmadik helyért: Romeo Vác– Balla Bau S.R.O Cigánd 4-5. Döntő: Bohemians FC–Real–Ta–Te Kft. 0-2. Végeredmény: 1. Real–Ta–Te Kft., 2. Bohemians FC, 3. Balla Bau S.R.O Cigánd, 4. Romeo Vác.

Különdíjasok. Gólkirály: Kovács Róbert (Real–Ta–Te Kft.). Legjobb játékos: Babják Csaba (Bohemians FC). Legjobb kapus: Csáki Tamás (Balla Bau S.R.O Cigánd). Grand Prix-kupagyőztes: Real–Ta–Te Kft.

A nők tornája, végeredmény: 1.Nyírség NSC, 2. Etilalakulat, 3. Kuba Leadis, 4. Offside Sport Cafe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!