Sport

2018.07.03. 11:26

Kérdőjelek Halenár halála körül

Nyíregyháza - Egykori csapattársa szerint vérbeli profi és szerető apa volt a Szparit is megjárt focista.

Nyíregyháza - Egykori csapattársa szerint vérbeli profi és szerető apa volt a Szparit is megjárt focista.

Felfoghatatlan, miért, hogyan! Szombaton bombaként robbant a szomorú hír: holtan találtak Juraj Halenárt. A labdarúgópályafutásának döntő részét pozsonyi klubokban játszó támadó a Spartacus kötelékéhez is tartozott, így a nyíregyházi focibarátokat is lesújtotta a hír. Egykori csapattársai közül Ovszijenkó Volodimir is megosztotta mindezt közösségi oldalán. Öcsi bácsi jóban volt Halival, közel is állt hozzá, hiszen gyakorta ő tolmácsolt a csatár és a társai között.

A kisfia volt a mindene

– Nagyon jó ember volt, és ezt nem azért mondom, mert ilyen esetben ez az illendő – kezdte érdeklődésünkre Öcsi. – Vérprofiként mindenre odafigyelt és mindenből a maximumot akarta kihozni. Nagyon szerető apa volt, igaz, elvált a feleségétől, de a négy éves kisfia volt a mindene. Most is tiszta libabőrös vagyok, ahogy beszélünk róla. Érthetetlen.

– A rossz hírt Pedró (Bosnjak Predrag, a szerk.) közölte velem, nem sokkal később Zorán (Zoran Kosztics, a szerk.) is hívott. Pedrónak vannak szlovák csapattársai a Haladásban, ők mondák neki, hogy eltűnt Juraj. Pedró egyébként nagyon jó kapcsolatban volt vele, hetente beszéltek.

Csütörtökön még viccelődtek

– A szlovák csapattársai mondták neki a hírt, hogy eltűnt és hogy halott volt, amikor rátaláltak. Miként Pedró, magam is nagyon meglepődtem, hiszen csütörtökön volt a szülinapja, én is felköszöntöttem és vissza is írt. Van egy közös csoportunk, amiben benne van Pedró, Zorán, Zovcsák, Fodor Feri és benne volt Juraj is. Csütörtökön még estefelé is viccelődtünk.

Válaszra váró kérdések

Aztán szombaton jött a lesújtó hír. Sokan hívtak már és kérdezték, hogy mi történt? Senki sem tudja, hogy mi az igazság, rosszul lett, öngyilkos lett, vagy megölték? Sok a válaszra váró kérdés, de az megváltoztathatatlan, hogy az imádott kisfia apa nélkül fog felnőni. Egy igazi sportember és ember távozott közülünk – mondta elérzékenyülten Ovszijenkó.

ML


[related-post post_id="3908245"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!