Sport

2018.07.23. 14:08

Kisvárda Master Good - Négyszer is büntette a bajnok az újonc hibáit

Kisvárda - Vári Barnabás korai kiállítása rányomta a bélyegét a szabolcsi csapat első élvonalbeli meccsére.

Kisvárda - Vári Barnabás korai kiállítása rányomta a bélyegét a szabolcsi csapat első élvonalbeli meccsére.

Sporttörténeti mérkőzésnek adott otthont szombaton a felcsúti Pancho Aréna. Az albérletben itt játszó fehérváriak először léptek pályára bajnokin MOL Vidi néven. Számunkra ettől sokkal fontosabb, hogy az ellenfél az a Kisvárda Master Good volt, amely a honi élvonal százötödik résztvevőjeként kezdte első NB I.-es meccsét.

Kovács szabálytalankodott

A fehérben játszó vendégek a Várkerti Vitézek jóvoltából sokkal nagyobb buzdítással indították a meccset, mint az ellenfél. Sőt, az első tíz percben jól is tartotta magát Kondás Elemér együttese, amely a tavalyi, második vonalbeli ezüstérmes csapathoz képest nagyot változott. Aztán Vári Gábor szabálytalankodott a tizenhatoson belül, Lazovics nemigen igyekezett talpon maradni, inkább engedett a gravitáció csábításának. Vári vitatható piros lapja után a jogos büntetőt Marko Scsepovics lőtte a bal sarok felé, ám Felipe Ventura – miként a Szpari elleni edzőmeccsen Pekár László tízijénél – szép vetődéssel hárította.

Az várható volt, hogy az emberhátrány nagy terhet jelent majd a várdaiaknak, sajnos, hamar jött is a Vidi vezetését jelentő találat.

Nem omlott össze a szabolcsi csapat, próbálta tartani a labdát, ám a fehérváriak a vezetés megnyugtató tudatával játszhattak, és Scsepovics ki is javította a büntetős bakiját. Aztán a hajrában nem mindennapi előzmények után növelte előnyét a bajnok. Kovács István lövése után a labda egy vendégjátékost is érintve elsuhant a kapu mellett. A melegítő vendégek közül Gosztonyi András elhagyta a bóják által kijelölt bemelegítő területet, ráadásul a játékvezető szerint a pályán belül ért a lasztihoz. Ezért sárgát kapott, a Vidi pedig szöglet helyett a kapuhoz közelebbről szabadrúgást, ami után Juhász Roland növelte csapat előnyét.

Meglepetés nélkül

Ezzel az első félidőben eldőlt a három pont sorsa. Ennek tükrében a Vidi a szerdai kupameccsre gondolva tartalékra állította magát, a várdaiaknál pedig az összeszokottság hiánya is kiütközött, így nem volt remény a fordításra. Két lövést kellett védenie a Vidi kapusának, a másik háló előtt Felipe újabb bravúros hárításainak köszönhetően a hajráig nem nőtt a különbség, ám jött még egy fehérvári találat, így alakult ki a végeredmény.

Nem született meglepetés, az esélyesebb bajnok biztosan győzte le az újoncot. Megérdemelt a Vidi győzelme, ám a tizenegyes előtt Kovács meglökte a fejelni igyekvő Jánvári Gábort, a labda így került Lazovics elé. Aztán mintha Gosztonyi sem lépett volna a pályára… Amennyiben így volt, jogtalannak tűnik a szabadrúgás. Hát igen! Azért ne feledjük, hogy a bajnok játszott az újonccal….

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!