Sport

2018.07.18. 11:21

Látványos focira készülhetnek

Nyíregyháza - Már hagyományosnak nevezhető strandlabdarúgó-tornát rendeznek a sóstói strandon.

Nyíregyháza - Már hagyományosnak nevezhető strandlabdarúgó-tornát rendeznek a sóstói strandon.

Csütörtöktől vasárnapig már hetedik alkalommal rendezik meg a Sóstó-Gyógyfürdő Zrt. – Nyíregyházi Sportcentrum Strandfoci Fesztivál a Fatum Property Kupáért elnevezésű tornát.

– Immáron hetedszer rendezzük meg a fesztivált és bízom benne, hogy sokszor teszünk még így – kezdte az esemény sajtótájékoztatóját Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezető igazgatója.

– Nagy köszönet jár a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-nek, amely rendszeresen hozzájárul, hogy itt rendezhessünk sportversenyeket, valamint köszönjük Nyíregyháza megyei jogú városnak is a támogatást.

A sóstói Strandfoci Fesztiválnak mostanra óriási presztízse lett, ezt mutatja a jelentkező csapatok játékereje és az immáron hagyományos torna országos elismertsége.

– Harmadik-negyedik éve ez az ország legnagyobb strandfocibajnoksága – szólalt fel dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója. – A fürdővel kapcsolatban mindig az úszás, a vízilabda kerül elő, pedig a strandröplabda mellett ez is egy kifejezetten nyári sportág. Évről évre jelentős játékerőt képviselő csapatok jelentkeznek, ebben óriási munkája van a Sportcentrumnak. Olyan együttesek érkeznek hozzánk, amelyek az országos bajnokságban is megméretik magukat, ez jól jellemzi a fesztivál színvonalát.

A torna főszervezője, Dajka László a fesztivál turisztikai értékét emelte ki.

– Hét évvel ezelőtt, amikor először beszélgettünk erről a tornáról, a városvezetés azonnal igent mondott az ötletre, de hangsúlyozta, hogy a turisztikai jelentősége is domborodjon ki a fesztiválnak – mondta a sportcentrum sportszervezője. – Amit akkor elterveztünk, rendszeresen megvalósul. Hogy mondjak egy példát, az idén kilenc csapat már januárban lefoglalta a szállását; ők a múlt szombat óta, tehát egy egész hetet itt töltenek a városunkban.

A levegőben jár a labda

– Hét éve egy bugyuta dolognak tűnt az egész, a játékosoknak úgy kellett elmagyarázni a szabályokat – emlékezett vissza Dajka László. – Most ehhez képest, ahogy az előttem szólók mondták, országos szinten is magas színvonalú a torna. Aki a látványos focit szereti, annak itt a helye. Felmérések szerint ebben a sportágban a labda a teljes idő nyolcvan százalékát a levegőben tölti, a játékosok gyakran ollóznak és egyéb akrobatikus mozdulattal próbálnak gólt szerezni.

A fesztiválra négy megyéből negyven férfi és négy női csapat nevezett, az együttesek kétszer 12 percet játszanak, csütörtöktől vasárnapig szinte megállás nélkül, már a strand nyitása előtt rúgják a labdát.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!