Sport

2018.07.05. 10:58

Mischával sem sikerült továbblépnie Fucsovicsnak

Wimbledon - Fucsovics Márton elbúcsúzott Wimbledontól és a füves pályáktól.

Wimbledon - Fucsovics Márton elbúcsúzott Wimbledontól és a füves pályáktól.

Kedden este nem sikerült a bravúr. A hallei tornán megsérült, emiatt edzéseket kihagyó Fucsovics Márton 7:5, 7:5, 6:3-ra kikapott a francia Julien Benneteau-tól a wimbledoni férfi egyes első fordulójában.

Kihozta a maximumot

– Úgy érzem, hogy kihoztam magamból a maximumot ezen a napon és örülök, hogy egyáltalán itt lehettem a sérülésem után – summázott véleményt a legjobban jegyzett magyar férfiteniszező a közösségi oldalán.

Szerdán aztán ismét pályára lépett, mégpedig párosban a német Mischa Zverevvel. Az idősebbik Zverev-fivérrel az idén már alkotott duót Marci. A stuttgarti ATP 250-es füves tornán az elődöntőig meneteltek, szuperrövidítésben maradtak alul a Robert Lindstedt, Marcin Matkowski (svéd, lengyel) duó elleni mérkőzésen.

Wimbledonban a tizenötödik helyen kiemelt Dominic Inglot, Franko Skugor brit, horvát duó ellen játszottak, akik jóval rutinosabbnak, összeszokottabbnak számítanak. Sajnos ez szerdán is érvényesült. Marciék az első két szettben megszorongatták ellenfelüket és az utolsó adogatójátékukat bukták el (6:4, 7:5). Az elsőben egyébként Zverev háta megsérült és a játsz­mák között ápolni is kellett. A harmadikban pedig az elsőt és az utolsót is, miközben bréklabdájuk csak egy volt, de azt sem tudták értékesíteni (6:2). Így Marcinak eddig tartott a füves pályás szezon.

– A füves pályás meccsek ilyenek, a saját adogatásra kell leginkább koncentrálni. Az első két játszmában egyszer-egyszer brékeltek bennünket, miközben végig jól szerváltak, a harmadikban pedig már nem volt annyi erő bennünk Mischával, hogy visszahozzuk a meccset.

Az egyéni sokkal fontosabb

– Az egyéni sokkal fontosabb nekem, ha tudtunk volna párosban nyerni, az nagyon jó, de így, hogy nem, legalább több időm van készülni Umagra – nyilatkozta a meccs után Fucsovics, akinek egyszer egy katicabogár mászott be a pólója alá, ami rövid ideig zavarta.

Marci következő versenyét az umagi salakos torna jelenti. Remélhetőleg addigra teljesen rendbejön a Halléban megsérült combja.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!