Sport

2018.08.01. 17:32

Kálmánházán megragadták a lehetőséget

Kálmánháza - A megyei harmadosztály Szabolcs csoportjának harmadik helyezettjeként elvállalták a felkérést.

Kálmánháza - A megyei harmadosztály Szabolcs csoportjának harmadik helyezettjeként elvállalták a felkérést.

Labdarúgás. Abban a tudatban fejezték be az előző évadot a kálmánháziak a megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban, hogy a következő kiírást is ugyanott kezdik. A Tiszalök bajnokként jutott fel, a második Napkort pedig úgyszintén besorolták a megyei másodosztályba a visszalépések miatt. Aztán telt, múlt az idő, és felragyogott az ég Kálmánháza felett. Őket is felkérték az osztályváltásra.

– Meglepett, hogy megkaptuk a lehetőséget. A tavalyi második hely után jobban reménykedtünk, ezúttal kevésbé számítottunk rá. A vezetőség összeült, és végül az újratervezés mellett döntött – fejtegette Kotricz Zoltán, a 33 éves játékos-edző.

– Három éves tervben gondolkoztunk, melynek végére tűztük ki a feljutást. Ha viszont így alakult, megragadtuk a lehetőséget. Az a különleges helyzet állt elő, hogy a csoportunk mindegyik dobogós helyezettje felkerült. Osikóczki István és Kiss Szabolcs Újfehértóra igazolt, Badarász Gergő és Sira Tibor a Napkort választotta, Ferenczi Miklós és Toronyi Gergő Kótajra szerződött, Czenki Patrikra pedig munkahelyi elfoglaltság miatt nem számíthatunk. Sikerült a csapatot megerősíteni, mi is kíváncsian várjuk, hogy ez a pontszámokban miként jelentkezik. Hajdúdorogról hárman jöttek Dálnoki Zsolt, Franczel Pál és Franczel Richárd személyében, Ignéczi Csaba Demecserben játszott eddig, Szilágyi Zoltán Ramocsaházáról váltott, Kiss Zoltán Napkoron szerepelt, Kiss Viktor a Fiatal Gyémántok játékosa volt, míg Sipos Balázs a fővárosi Rúg-6 FC-ben rúgta a labdát. Teljesen új együttest kell építeni a magasabb osztályra, és ha már így alakult, természetesen szeretnénk bennmaradni.

LTL

Kímélik a gyepszőnyeget

– Az előző bajnokságban a pályánk felújítása miatt a hazai meccseinket albérletben játszottuk. Új gyepszőnyeg lett automata öntözőberendezéssel, vakondhálóval, amit az első négy fordulóban még szeretnénk kímélni, tehát felcseréltük a pályaválasztói jogot. Az első hazai megyei másodosztályú találkozónkat szeptember 9-én játsszuk a Rakamaz ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!