Sport

2018.08.25. 12:21

Marci szerint Djokovicsnak van veszítenivalója

Nyíregyháza - A nyíregyházi teniszező világsztár ellen játszik az US Open első körében.

Nyíregyháza - A nyíregyházi teniszező világsztár ellen játszik az US Open első körében.

Ebbe belehúzott. Fucsovics Márton, miután a Winston-Salmei torna nyitókörében kikapott, már a helyszínen készül a US Open hétfői rajtjára.

Meglepődve, de nyugodtan

A legelőkelőbben jegyzett magyar teniszezőnek (40. a világranglistán) nem igazán volt szerencséje a sorsolásnál, hiszen az első körben a 13-szoros Grand Slam-bajnok szerb Novak Djokovics (6.) ellen lép majd pályára. Djokovics nemrégiben Cincinattiben Roger Federer ellen nyert a fináléban.

– Meglepődtem, de ahhoz képest nyugodtan fogadtam a hírt – kezdte a közösségi oldalára feltett videóban Fucsovics Márton

Hatalmas kihívás

– Mondhatni, örülök is, hogy végre egy Grand Slam-en egy ilyen nagy világsztárral kerültem össze. Sajnos, az első körben. Szerintem úgy játszhatok, hogy nincs vesztenivalóm, neki viszont van. Reméljük, hogy jó meccset játszunk. Cincinattiben ugyan edzettünk együtt, de az csak egy félórás beütés volt. Jól ismerem, nagyon sokszor láttam játszani, sokszor is edzettem vele. Ismerem a játékát, nagyon jó formában van, hiszen Wimbledont megnyerte, Cincinattit megnyerte. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, de felszabadultan játszhatok és ez egy jó szintfelmérő lesz.

– Szerintem ő is és a csapat is jól ismer engem – folytatta Marci. – Edzője, Marian Vajda sokat látott játszani, még a szlovákok elleni Davis-kupa mérkőzésen is ott volt. Péntekig megvoltak a fix edzéseim, a szombati és a vasárnapi az ellenféltől függő volt. Most már tudom, hogy ki lesz.

Megfelelő edzőpartnerrel

– Megpróbálunk olyan edzőpartnereket találni, akik Djokovicshoz hasonlóan játszanak. Djokovics nagyon taktikus játékos, sokat mozog. Jól szervál, de még sincsenek olyan hatalmas szervái. Hosszú labdamenetekre készülök – így Marci.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!