Sport

2018.09.29. 10:47

Később lesz ismert a harcmodor

Nyíregyháza - A juniorokra építő Nyíregyházi Kosársuli felnőttcsapata is megkezdi a szezont.

Nyíregyháza - A juniorokra építő Nyíregyházi Kosársuli felnőttcsapata is megkezdi a szezont.

Farkasinszki Gyuláné csapata a héten már az utolsó finomhangolást végezte a szezon előtt, ugyanis vasárnap megkezdi a női amatőr NB I. 2018–2019-es kiírását. A csapatból volt fontos távozó, de érkezett új játékos is, ami viszont nem változott, az a koncepció.

– Augusztus második hetében kezdtük el a felkészülést – értékelte a mögöttünk hagyott másfél hónapot Farkasinszki Gyuláné, a Kosársuli edzője. – Szeptember elején a junioroknak már tétmeccset kellett játszaniuk, előtte még augusztus végén, Zalakaroson szerepeltünk minden utánpótlás korosztállyal egy háromnapos tornán, majd mi is rendeztünk egyet. A juniorokat azért fontos kiemelni, mert ők adják a felnőttcsapat háromnegyedét.

A felnőtt játékosok közül Takács Anna Miskolcon tanul tovább, Papp Klaudia pedig az első osztályban szereplő BEAC-nál folytatja a pályafutását. Itt maradt Farkasinszki Orsolya és Fekete Dóra, melléjük érkezett harmadik rutinos játékosnak Farkas Patrícia.

Odaérni a középmezőnybe

– A másik három lány is készült, nekik különböző edzőmeccseken próbáltunk segíteni, hogy játékba lendüljenek. Ezért játszottunk a Szolnokkal és kétszer a Debrecennel. Bízok benne, hogy a középmezőnybe sikerül odaérnünk – bizakodott az edző.

Az első ellenfél vasárnap 16-tól a PEAC-Pécs „fiókcsapata”.

– A Pécsről nem lehet tudni, hogy milyen összeállításban érkezik, mert nem kezdődött még el az A-s bajnokság – vezette fel a meccset Farkasinszki Gyuláné. – Emiatt minden valószínűség szerint azok is jönni fognak, akik alapvetően a nagy csapattal edzenek. Később nem biztos, hogy így lesz, de most szinte biztos vagyok benne, hogy ők is elutaznak. Amikor látjuk, hogy milyen csapattal jönnek, akkor tudom megmondani, hogy milyen harcmodorban érdemes játszanunk.

Fontos tudnivaló, hogy a csapat továbbra is a Szent Imre gimnáziumban játssza a meccseit.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!