Sport

2018.12.20. 14:04

Összetartó, igazi csapat

Mátészalka - Ebben a szezonban is a dobogó az elvárás az egyesület részéről.

Mátészalka - Ebben a szezonban is a dobogó az elvárás az egyesület részéről.

Az NB II.-es mátészalkai csapat az előző idénybeli negyedik helyük után két vereséggel kezdte az idei szezont, amelyet hét győzelem követett.

– Az előző évhez hasonlóan a dobogó volt az elvárás a egyesület részéről és ezt az első félévben sikerült is elérni – kezdte visszapillantását az őszi szezonra Vakarcs Krisztina, a Mátészalka játékos-edzője.

Zsinórban hét győzelem

– Valóban, az Ózdon elhullajtott két pont nagyon fájó volt, hiszen sokkal jobb képességű csapat vagyunk a borsodiaknál, mégis olyan hibákat vétettünk el, ami nem fér bele egy bajnoki mérkőzésbe. A Füzesabony ellen már összeszedtük magukat, de sajnos a siker elmaradt. Két vereség után azonban sikerült talpra állnunk és egy jó széria következett, hét mérkőzést nyertünk meg zsinórban, így a második helyről várjuk a folytatást.

– A siker minden bizonnyal annak köszönhető, hogy az edzéslátogatások, illetve az edzésmunka, amit a lányok hétről-hétre végeznek példaértékű – osztotta meg a szalkai „titkot” a játékos-edző.

– Azt gondolom, hogy egy nagyon összetartó, igazi csapat vagyunk és a siker érdekében mindent megteszünk. Időközben hét év kihagyás után csatlakozott hozzánk Rozman Melinda balszélső, aki a kezdeti nehézség ellenére hamar belerázódott a munkába és gólokkal hálálta meg a bizalmat. Edzőként nem szívesen emelek ki egyéneket, de most kivételt teszek. A kapuban Bodó Anna Petra, Papp Beáta, illetve Kónya Laura megbízhatóan teljesítettek és jól kiegészítették egymást. A mezőnyjátékosok közül Kiss Brigittát és Márkus Peóniát szeretném megemlíteni, akik rendkívül gólerősek és igazi vezérek a pályán, és nehéz helyzetekben sokat segítenek a társaknak. De sorolhatnám a hármas védőként szereplő Deme Barbit is, aki meghatározó, acélos tagja lett a védekezésnek. Szélső posztok mellett sem mehetek el szó nélkül, ott van Kiss Judit és Toók Vivien akik rendre betaláltak az ellenfelek kapujába. Összességében nagyon örülök a második helynek és ez az eredmény nem sikerült volna lelkes szurkolóink nélkül.

Házi góllövőlista

Kiss Brigitta 100, Márkus Peónia 35, Kiss Judit 29, Drabik Panna, Rozman Melinda 25-25, Deme Barbara 19, Toók Vivien 18, Vakarcs Krisztina 17, Ábri Teodóra, Deme Fanni 16-16, Tengyel Eszter 14, Deme Vivien 3, Mándi Eszter 2, Mátravölgyi Gerda 1.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!