Sport

2018.12.10. 10:59

Révbe értek az ifjú aerobikosok - saját edzőtermükben gyakorolhatnak

Nyíregyháza - Újabb sportlétesítménnyel gazdagodott Nyíregyháza. A Tiszavasvári úton a Révész Logisztikai Központ egyik telephelyén vették birtokukba a vadonatúj edzőtermet a Nyíregyháza Spartacus Torna Club fiataljai.

Nyíregyháza - Újabb sportlétesítménnyel gazdagodott Nyíregyháza. A Tiszavasvári úton a Révész Logisztikai Központ egyik telephelyén vették birtokukba a vadonatúj edzőtermet a Nyíregyháza Spartacus Torna Club fiataljai.

Remekül felszerelték

– Aerobikozó gyerekek szülei közül egyre többen adtak hangot annak, hogy jó lenne új klubban edzeniük és versenyezniük a fiataloknak. Ez adta az ötletet a Nyíregyháza Spartacus nagy családjához tartozva megalapítani a Spartacus Torna Clubot – kezdte érdeklődésünkre Révész Viktória ügyvezető. – Ez szeptemberben meg is történt. Eddig a gyerekek úgymond albérletekben hol itt, hol ott edzettek. Férjem segítségével adódott az a lehetőség, hogy akkor alakítsunk ki egy olyan jól felszerelt edzőtermet, ami csak a miénk. Így született meg a nyolcszáz négyzetméteres, minden igényt kielégítően felszerelt edzőterem és a kétszáz négyzetméternyi szociális rész az öltözőkkel. Speciális szőnyegek, bordásfalak, szivacsgödör és gumiasztal, valamint tükör van a teremben, amelyben közel másfél száz fiatal tud megfelelő módon készülni.

Bukfenc után jön a szaltó

– Nyíregyházán is tehetséges gyerekek vannak, most kaptak egy lehetőséget, hogy biztonságosan, jó körülmények között készülve megmutassák, mit tudnak. Nagyon jó a várossal a kapcsolat, ez a tornacsarnok a társadalmi szerepvállalás része, szeretném ezzel az itt élő fiatalokat segíteni – mondta Révész Bálint tulajdonos.

A klubhoz szakemberek is érkeztek, így például Hubacsek László vezetőedző, aki ismert név a szakmában, az aerobik válogatottaknál akrobatikus edző.

– A nyíregyháziakhoz többször jöttem bemutatóedzésekre, mígnem Révész Bálint felkért, hogy vállaljam el az új klub szakmai vezetését. Azt kértem, hogy megfelelő felszereltséggel bíró termet alakítsanak ki. Ez megtörtént és én igent mondtam. A gyerekek nagyon ügyesek, és ami szintén fontos: akarnak! Elmondtam nekik és a szülőknek, hogy nem vagyok varázsló, ám a kemény munka mindig meghozza a gyümölcsét. Vallom, hogy a legfontosabb a megfelelő alapok lerakása és a fokozatos fejlődés. Előbb meg kell tanulni bukfencezni, hogy utána szaltózni lehessen. A munka híve vagyok, dolgozni kell, nem dumálni – így Habucsek László.

– Több csoportban dolgozunk a gyerekekkel – vette át a szót Takácsné Gál Krisztina edző. – A legkisebbek, az ovisok hetente kétszer, a 7-11 évesek háromszor gyakorolnak. Most még zömében lányok vannak, de fiúk is jöhetnek a klubhoz. A nagyoknak, az akrobatikus elemeket is gyakorlóknak heti öt két-két órás edzés van. Nagyon örülünk, hogy elkészült ez a csodálatos edzőterem és hétfőtől már itt gyakorlunk keményen, hiszen márciustól jönnek a versenyek.

Aztán megtelt az edzőterem, az ajtónál a boldog szülők, a szőnyegeken a csillogó szemű ügyes fruskák sorakoztak fel, amikor dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester szót kapott.

A legnagyobb ajándék

– Örömmel jöttem, mert az elmúlt évben a Continental Arénában már láttam, hogy milyen ügyesek a lányok, és milyen színvonalas produkciókra képesek. Nyíregyházán sok helyen járt a Mikulás, de ekkora ajándékot senki sem kapott, mint ti, köszönet ezért Révész Bálintnak. Ahogy a vezetőedző elmondta, ilyen körülmények nem csak az országban, de Európában sincsenek. Párját ritkító ez a csarnok, minden összejött, vannak tehetséges fiatalok, ilyen edzők, biztosan jönnek is majd az eredmények. Egészséggel használjátok – mondta dr. Kovács Ferenc.

A polgármester és Révész Bálint a szokásoknak megfelelően szalagátvágással avatta fel a tornacsarnokot, majd a fiatalok műsorral kedveskedtek. Utána jött a Mikulás-napi személyes ajándékozás. Az ünnep nem sokkal később véget ért, és kezdődnek majd a dolgos hétköznapok, amiket remélhetőleg sikeres versenyek fognak követni.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!