Sport

2019.01.02. 17:55

Fucsovics Marci ismét megizzasztotta Djokovicsot

Doha - Fucsovics Marci Dohában megnyerte az első szettet a világelső ellen és a másodikban is esélye volt erre.

Doha - Fucsovics Marci Dohában megnyerte az első szettet a világelső ellen és a másodikban is esélye volt erre.

A kettőből csak egy lett. kedden még úgy volt, hogy Fucsovics Márton szerdán kétszer is pályára lép Dohában. Aztán kiderült, hogy párosbeli társa, Az argentin Guido Pella sérülés miatt nem vállalta a szereplést sem párosban, sem egyesben. .

Ismét melegben meccseltek

Nem maradt el viszont a nagy meccs egyesben. A világranglistán 36. nyíregyházi teniszező a legnagyobb halat kapta, hiszen a világelső szerb Novak Djokovics ellen játszhatott ATP 250-es keménypályás torna(1 313 215 dollár) nyolcaddöntőjében. Tavaly augusztus végén az US Openen már megmérkőztek, a nagy hőséget a rutinos szerb bírta jobban és a jeges fürdő után végül 3:1-re nyert.

Egy brékelés döntött

Djokovics szervájával indult a katari meccs, a kiírt időpontnál később, mert az előző meccs elhúzódott. az első pontot viszont egy szép tenyeres után Marci nyerte. Izgalmas labdamenetekkel 4:4-ig mindketten hozták sajt szerváikat, aztán Marci bravúrral brékelt, majd adogatójátékát ismét megnyerve 6:4-re behúzta az első szettet. Az első játszmalabdát értékesítette pontot sem engedve a világelsőnek. A folytatásban is remekelt Marci és 4:4-ig hasonló volt a forgatókönyv, sőt majdnem ezt követően is, hiszen Marcinak bréklabdája volt az 5:4-hez. Sajnos Djokovics nem adta meg az esélyt az újabb előnyhöz és végül hozta a szerváit, ráadásul elnyerte a Marciét. Ezzel ismét 6:4-lett az eredmény, de most a szerb javára. A harmadik etapban felpörgette magát Djokovics, sajnos Marci nem tudta felvenni a ritmust. Djokó alig negyedóra alatt kétszer brékelt és majdnem hibátlanul játszva 6:1-re nyert, így a két óra három perces meccs után ő várhaja a folytatást. Marci tehát miként az US Openen, most is rendesen megizzasztotta a világklasszist, ami biztató az idei szezonra nézve.

Djokovics elismerő nyilatkozata

Novak Djokovics meccs utáni nyilatkozatában elismerte: Marci két szetten át jobban játszott, szabályosan a sarokba szorította őt, és nagy szerencséje volt, hogy a szettlabdánál nagyjából két milliméterrel bent látta a labdát a sólyomszem.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!