Sunshine-NyíKSE – A korai nagy előny után sem verték ki a Vasast

Farkasinszki Gábor (balra) és Brane Savic (a labdával) felvette a versenyt a Vasas játékosaival
Farkasinszki Gábor (balra) és Brane Savic (a labdával) felvette a versenyt a Vasas játékosaival - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Fordulatos mérkőzést játszott a Hepp-kupában a Sunshine-NyíKSE férfi kosárlabda-csapata magasabb osztályú riválisával.

„Mindenki Vasas!” – éneklik több sportág meccsein is a fővárosi piros-kék klub hívei. És ha nem is mindenki, de néhányan maradtak a Vasas Akadémiában a tavalyi élvonalbeli csapatból is az NB I B-re – erről a szerdai, Sunshine-NyíKSE elleni Hepp-kupa-meccsükön is meggyőződhettünk.

A vendégeknél a bemelegítést a korábbi nyíregyházi center, a sérülés miatti korai visszavonulása óta immár a Vasas másodedzőjeként dolgozó Lekli József vezette. Méghozzá a tervezettnél tovább, hiszen a késésben lévő játékvezetők miatt a színházban szokásos hét perces csúszással kezdődött az esti meccs.

Nem mutatott rosszul az eredményjelző, amikor Brane Savic vezérletével 24–10-re ugrott meg az NB II-es házigazda. A tízpontos különbség az első félidő végéig állandósult, akkor kicsit közelebb férkőztek a vendégek. A harmadik negyedben hamar egyenlített a Vasas, onnantól kezdve fej fej mellett haladtak a csapatok. Hét perccel a vége előtt hazaiak 64–63-ra még vezettek, de onnan nagy hajrát indítva meglépett, és nyert a Vasas.

Hepp-kupa
Férfi nyolcaddöntő

Sunshine-NyíKSE–Vasas Akadémia 73–77 (27–16, 15–20, 14–18, 17–23)

Bánki-szakközépiskola, 120 néző, v.: Mészáros B., Domán.

Sunshine-NyíKSE: Savic 7/3, Takács M. 16/9, Zajácz K. 12/3, Asztalos I. 11, Farkasinszki G. 10. Csere: Horváth B. 8, Groska 3/3, Balogh Bendegúz 4, Földesi N. 2. Edző: Kovács Tibor.Sporthírek


hirdetés