szon-sportoldal

2013.05.17. 11:06

Biztos bronzot jelentene a győzelem

Nyíregyháza - A bajnok Mezőkövesd ellen zára a bajnokságot a Nyíregyházi Kézilabda Klub.

Nyíregyháza - A bajnok Mezőkövesd ellen zára a bajnokságot a Nyíregyházi Kézilabda Klub. Ez bizony háromesélyes meccs, amiből még bronzérem is lehet. A hét végén zárul a pontvadászat a férfi kézilabda NB I.B. Keleti-csoportjában. A bajnoki cím sorsa már eldőlt, a bronzérem kérdése viszont még nyitott. Az arany azé a Mezőkövesdé, amelyik szombaton a bujtosi csarnokban lép pályára. A házigazda Nyíregyházi Kézilabda Klub számár a bír fontossággal a találkozó, hiszen a nyírségiek akár a dobogó harmadik fokára is állhatnak.

Jelenleg azonos pontszámmal bírnak a Törökszentmiklóssal, aki a második helyen zárt Balmaújvárost fogadja. Amennyiben a nyíregyháziak nyernek, ők a harmadikok, hiszen a Törökszentmiklóssal szemben jobb az egymás elleni mérlegük. Ugyanez a helyzet, ha a szentmiklósiak és a nyíregyháziak ikszelnek, vagy kikapnak. A legfontosabb mindenképpen az, hogy szép legyen a szombati búcsú, és sikerüljön visszavágni az őszi, öt gólos vereségért.

- Az eredeti célkitűzésünk a negyedik-hatodik hely volt, azt teljesítettük, ám nagy esélyünk a harmadik helyre, ezért mindenképpen nyerni szeretnénk - indította esélylatolgatását Bartha Dénes, a Nyíregyházi Kézilabda Klub edzője. –Megnéztem a kövesdiek Nánás elleni meccsét, az alapján is az tűnt ki, hogy a Mezőkövesdnek egy erős első sora van, életveszélyesek a kontráik, azért nagyon oda kell figyelnünk a visszarendeződésre, mert felállt fal ellen már könnyebb ellenük védekezni. Támadásban türelmesnek és pontosnak kell lennünk, mert remek kapusaik vannak. Nagyon szeretnénk győzelemmel zárni a bajnoki szezont - így Bartha Dénes.

A kövesdieknél a csapat erőssége a két, egykoron Nyíregyházán is megfordult játékos Fekete László és Marian Kleis. Utóbbi az első, Fekete pedig a másodi helyen áll a csoport góllövőinek a listáján, A nyíregyháziaknál Braun Brúnó sérülése rendbe jött, ő is vállalni tudja a játékot. A Mezőkövesden éveket lehúzó Bécsi János, valamint Oross Attila viszont csak civilben lehet ott a meccsen, remélhetőleg számukra is gyógyírt jelent majd a siker és a bajnoki bronz.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!