Nyíregyháza hírei

2013.11.22. 09:27

Ön hogyan látja leendő szakmája jövőjét?

Ezúttal azt kérdeztük olvasóinktól, hogy ők hogyan látják leendő szakmájuk jövőjét.

Ezúttal azt kérdeztük olvasóinktól, hogy ők hogyan látják leendő szakmájuk jövőjét. - A Nyíregyházi Főiskolán tanulok nemzetközi tanulmányok szakon. A későbbiekben mindenképpen külföldön szeretném folytatni, lehetőleg a honvédség kötelékében. Ehhez pedig a nyelvtudás elengedhetetlen - válaszolta Nagy Ferenc. Hasonló véleményen van Trohák József, aki szintén a nyelvtudást tekinti az egyik legfontosabb összevetőnek, s egy külföldi, nemzetközi cégnél kamatoztatná az itthon tanultakat. Molnár Melindának már kialakult elképzelései vannak jövőjét illetően. - A szakközépiskola elvégzését követően óvónői pályára készülök, mivel erre mindig szükség lesz, s nem mellékesen azt csinálom, amit szeretek. Manapság fontos előre gondolkodni és olyan irányba elindulni, ami iránt van kereslet. Éppen ezért szeretnék a közgazdaságtannal foglalkozni a jövőben.

A Széchenyiben szeretnék tanulni - nyilatkozta Csengeri Renáta. A Bánkiban végeztem, nemrég kezdtem el dolgozni gépkezelőként, ami hiányszakma. Látok némi javulást, mivel a megyeszékhelyen egyre több ilyen jellegű műhely alakuly s ezzel talán a munkalehetőség is nőni fog - mondta Árpási István. Balsa Petra Újfehértón tanul,a későbbiekben tolmácsként tevékenykedne. Az idegen nyelvekre nagy hagsúlyt fektetek, s Úgy vélem, tolmácsként, vagy fordítóként olyan munkát végeznék, ahol a nyelvek iránti szenvedélyemet kamatoztatni tudnám.

KM-SA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!