SZON - Autó

2019.02.04. 10:17

5 tipp, hogy vásároljunk Suzuki márkakereskedésben

<strong>Még mindig a mi autónk; a Suzuki márkakereskedések olyan új és használt autókat kínálnak, amelyek uralni képesek az eladási statisztikákat. Érdemes számba vennünk, hogy Suzuki gépjárművet válasszunk. De mire figyeljünk a vásárlás során?</strong>

Még mindig a mi autónk; a Suzuki márkakereskedések olyan új és használt autókat kínálnak, amelyek uralni képesek az eladási statisztikákat. Érdemes számba vennünk, hogy Suzuki gépjárművet válasszunk. De mire figyeljünk a vásárlás során?

Új vagy használt autót válasszunk?

Nincs egyértelmű válasz, hiszen az új és a használt gépkocsik mellett is szólnak érvek és ellenérvek. Egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy egy új autó vásárlása magasabb kiadást jelent, a nagyobb értékvesztés miatt pedig kevésbé megtérülő befektetés. Azonban nem csupán az anyagi oldalt kell vizsgálni, hiszen a vezetési szokásaink, a megtett kilométerek száma és sok más tényező is befolyásolhatja, egy új vagy egy használt kocsival járunk jobban.

Egy új autó esetében megválaszthatjuk az extrákat, a motorváltozatot, a színt, általában több karosszériaváltozat is rendelkezésünkre áll. Nem kell kompromisszumokat kötnünk, hiszen olyan gépkocsit választunk, amilyet csak szeretnénk. Attól sem kell tartani, hogy az autó előélete miatt problémák jelentkeznek, nincsenek szépséghibák és amortizációból adódó gondok. És persze ott a garancia és a garanciális szerviz…

A használt autók legfőbb előnye természetesen az alacsonyabb ár, ráadásul rendszerint több modell közül is válogathatunk. Sőt, számos olyan extrát kaphatunk aprópénzért, ami egy új autó esetében súlyos összegekbe kerülne.

Méretválasztás okosan

Habár a Suzuki szó hallatán mindenki a kisméretű autókra asszociál, túlzás lenne azt állítani, hogy minden modell azonos mérettel rendelkezik, vagy ne lenne választási lehetőségünk. A nagyobb mérettel rendelkező autók fizikai tulajdonságaiknak köszönhetően némileg biztonságosabbak lehetnek, rendszerint több extrával és jobb felszereltséggel is rendelkeznek. Persze hosszan sorolhatnánk a kivételeket, de általánosságban talán meg lehet kockáztatni egy ilyen kijelentést.

A nagyobb mérettel rendelkező autók kényelmesebbek, így hosszú utazások során jobb szolgálatot tesznek, mint az apróbb társaik, fogyasztás tekintetében viszont kevésbé gazdaságosak. A különbségek városi használat esetén mutatkoznak meg igazán; a nagyobb hengerűrtartalommal és nagyobb tömeggel rendelkező gépkocsik autópályán és városban mért fogyasztása közötti különbség 2-3 liter is lehet.

Vessünk pillantást a zárhídra!

Ha laikusként térünk be a Suzuki márkakereskedésbe, nem szabad megfutamodnunk a feladat elől! Mi magunk is könnyedén kizárhatunk néhány kockázati tényezőt. Vessünk szempillantást a motortérben található hossztartókra és a rugótornyokra. Ezek legyenek sértetlenek és épek. Illetve ellenőrizzük, hogy a zárhídon láthatók a gyári matricák és lemezek. Ez azért fontos, mert egy esetleges eltitkolt orrsérülésre jó eséllyel fény derülhet így, hiszen a matricákat a cserélt zárhídra ritkán ragasztják át.

Ellenőrizzük az óraállást!

Sajnos a mai napig előfordulnak becstelen eladók és visszatekert kilométerórák… A suzukierd.hu munkatársai arra bátorítanak mindenkit, hogy vegye igénybe a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala által létrehozott online lekérdezést, ahol egy kávé áráért cserébe fény derülhet a kiszemelt használt gépkocsi valódi futásteljesítményére. Sajnos a módszer nem tökéletes, de némi szerencsével segíthet meggyőződnünk az autó valódi előéletéről.

Kérjük el a szervizkönyvet!

A szervizkönyv jó támpontot adhat a gépkocsi valódi állapotáról. Sajnos hamisítható, sőt olyat is láttunk már, hogy egyszerűen kitépték egyes lapjait… Vegyük szemügyre, de tartsuk szem előtt, hogy a leggondosabban vezetett szervizkönyv sem pótolhatja a gépkocsi műszaki ellenőrzését, amennyiben használt autót szeretnénk vásárolni.

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!