SZON - Kultúra

2018.02.05. 13:43

Ahol a szépséget tanítják

Budapest - Befejeződött az utóbbi évtizedek legjelentősebb beruházása.

Budapest - Befejeződött az utóbbi évtizedek legjelentősebb beruházása.

Felavatták a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézetének új épületegyüttesét a napokban Budapesten. Az utóbbi évtizedek legjelentősebb táncművészeti beruházása – amelyet Rétvári Bence államtitkár avatott fel – 1,2 milliárd forintból valósult meg, döntően kormányzati forrásból. Többek között hat új tánc-, három tanterem, több kiszolgálólétesítmény alkotja az új intézeti épületet. – Ezzel az egyetem zuglói kampuszán Közép-Európa legnagyobb táncművészeti oktatási centruma jött létre, ahol a tánc szépségeit tanítják – mondta az ünnepségen Szakály György rektor.

Több mint negyven év után működhet ismét egy helyen az időközben számos átalakulást megért intézmény. Az egyetemen most a művészképzésben mintegy kétszázötven, a pedagógusképzésben közel ötszáz hallgató vesz részt, köztük szép számmal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkezők. A művészjelöltek között 12, a táncpedagógus-jelöltek között 20 megyebeli hallgató tanul, a Nyíregyházi Egyetemen, az MTE kihelyezett képzésén pedig 25 másodéves diák vesz részt – tudtuk meg a Kossuth-díjas táncművész-rektortól, aki maga is nyíregyházi születésű.

- Marik Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!