PR cikk

2020.02.17. 09:11

Sok mindenre jó az alulértékelt csodanövény

Az EKO Konzervipari Kft. termékei között többféle babkonzervet találunk. Fehér és vörös, sós lében és paradicsomos mártásban valamint kukoricával és paprikával csípős mártásban.

Az EKO babkonzervek nem tartalmaznak tartósítószert, hőkezeléssel vannak tartósítva és ezáltal az EKO babkonzervek konyhakészek is, íly módon könnyen beilleszthető a mindennapi étrendünkbe. Gyors vacsorákat is készíthetünk belőle, fogyaszthatjuk köretnek húshoz, salátát is készíthetünk belőle, de közkedvelt bográcsétel baráti összejövetelek alkalmával.

A bab nagyon egészséges étel, és vegetáriánusok számára kiváló húspótló.

Ha hús helyett babot fogyasztunk, együnk mellé leveles zöldséget, piros húsú kaliforniai papri­kát, paradicsomot vagy egyéb, C-vitaminban gazdag élelmi­szert. A bélből ugyanis nem könnyen szívódik fel a növé­nyi eredetű vas, ám a C-vita­min megkönnyíti a felszívó­dást.

Egy pár adat, amit kevesen tudnak és azt bizonyítja mennyire egészséges a bab:

  • A fejtett bab jó forrása a niacinnak, tiaminnak (B1-vitamin) folsavnak, riboflavinnak (B2-vitamin), pantoténsavnak, vasnak, foszfornak, káliumnak és magnéziumnak. Tartalmaz béta-karotint (az A-vitamin előanyagát), B6vitamint, C- és E-vitamint, biotint (H-vitamin), krómot, cinket és kalciumot. Jelentős mennyiségű telítetlen zsírsav is található benne. 10 dkg-ja biztosítja a napi foszforszükséglet, több mint egynegyedét.
  • Ezáltal jótékony hatással van a szervezetünkre. A bab segíthet felvenni a harcot: a szívrohammal, a cukorbetegséggel és az elhízással szemben, de a legfrissebb kísérletek azt is bizonyították, hogy a bab csökkenti a koleszterinszintet, a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, valamint a legújabb kutatások rámutattak hogy rák kialakulásának kockázatát is csökkenti.
  • Illesszük be a babot a mindennapi étrendünkbe és vásároljunk EKO babkonzervet a EKO Kft. raktáráruházában, webáruházában és keresse a boltok polcain.

     

    (PR cikk)

    Címkék#EKO#pr cikk

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában