SZON - Sport - Szpari

2008.11.03. 14:32

Anyagi gondok a Szparinál

<p>A játékosok felé még pontosan fizetnek, de már kölcsönökből, ha ez huzamosan így megy tovább, akkor a keret értékes tagjaitól kellene megválni, ami a széteséshez vezethet.</p>

Korábbi írásunkban a Nyíregyháza Spartacus NB I-es futballcsapatának dicsőségét zengjük – joggal, hiszen a piros-kékek immár hat egymást követő bajnokin nem kaptak ki és zsinórban nyerik az idegenbeli meccseket. A klub háza táján mégsem fenékig tejfel az élet, de ennek nem szakmai, hanem anyagi okai vannak.

Az országos sajtóban hétfőn napvilágot látott, hogy pénzügyi gondok kísérik a csapat sikeres szereplését, ami azzal járhat, hogy a gárda egy-két erősségén túl kellene adnia a vezetésnek. Révész Attila klubmenedzser kilátásba helyezte, amennyiben ennek meg kell történnie, úgy ő sem folytatja a munkát.

– A hírek igazak, anyagi gondok miatt nem tiszta a jövőképünk – vázolta a klubmenedzser. – Olyan támogatói ígéretek nem realizálódtak eddig, amelyeknek már szeptemberben meg kellett volna történnie, ráadásul mivel évek óta meglévő szponzorokról van szó, a költségvetés összeállításakor joggal kalkuláltunk ezekkel a milliókkal is. A nyáron sem dőzsöltünk már, éppen ezért a játékoskeretben nem történtek nagy változások, de a futballisták bérezését a várható bevételek alapján állapítottuk meg.

A játékosok még nem érzik ezeket a gondokat, egyelőre máshonnan kértünk kölcsön, hogy az ő juttatásaikat szokásunkhoz híven pontosan ki tudjuk fizetni. Az utóbbi két idegenbeli utunk során szállodára sem tudtunk költeni, így a nagy távolság ellenére Paksra és Győrbe is a mérkőzés napján utaztunk el. Klubunk vezetői, így jómagam is keressük a kivezető utat, de bízunk a beígért támogatások mielőbbi realizálódásában, illetve a megyei összefogásban, hogy a csapat szurkolói a jövőben is a mostanihoz hasonló sikereket élhessenek meg.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!