szon-sportoldal

2008.09.30. 08:13

A Bőcs nem ligakupázik?

<p>A Spartacus csoportjában besorolt borsodiak az utolsó pillanatban visszaléptek a szerdán induló sorozattól.</p>

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a Magyar Labdarúgó Ligával (MLL) együttműködve ebben az idényben is megrendezi Ligakupa sorozatot, melynek ezen a héten kezdődnek meg a küzdelmei. Hétfőig úgy volt, a Ligakupa 2008/09-es szezonjában két borsodi csapat vesz részt: az élvonalbeli Diósgyőri VTK mellett az NB II-es Bőcs KSC. Azonban a Bőcs végül nem indul.

– A kerek történet úgy kezdődött, hogy a Ligától érkezett felkérés felénk, hogy vegyünk részt a küzdelemekben – kezdte Tóth László, a Bőcs edzője. – A Ligakupa szervezői szóbeli megállapodásunk értelmében anyagi segítséget ígértek, amely arról szólt, hogy támogatják a felmerülő nevezési, utazási és rendezési költségeket. Sajnos azóta másfajta döntés született – és ez most derült ki számunkra –, mely nyolcvan százalékkal csökkentette az előzetesen ígért összeget, mi pedig így már nem tudjuk felvállalni a fennmaradó részt, mert előzetesen a Ligakupa egyáltalán nem szerepelt a költségvetésünkben. Hozzáteszem, ha megkaptuk volna a 100 százalékot, még ahhoz is hozzá kellett volna tennünk a „sajátunkból”, de az még belefért volna. Mi egy szoros költségvetés szerint dolgozunk, melyet nem akarunk veszélybe sodorni. Sajnálom, hogy így alakultak a dolgok, de nem akarunk kockáztatni mert az felelőtlenség lenne.

A szakember hozzátette, a döntésük végleges a visszalépést jelezték az MLL illetékes bizottsága felé.

A Bőcs KSC az A csoportban a Debreceni VSC-TEVA, a Diósgyőri VTK, a Nyíregyháza SFC, a Vasas és Dunakanyar-Vác csapataival játszott volna.

Forrás: boon.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!