szon-sportoldal

2008.09.29. 10:54

Nyílt sisak helyett eredményes játékrontás

<p>Budapest - Vasárnap este csalódottan távoztak a kék-fehér hívek a Hidegkúti-stadionból, hiszen hidegzuhanyként érte őket, hogy mindhárom pontot megszerezte a nyíregyházi együttes. Nem érdemtelenül. <dia width="900" height="700" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/MTK_Ny_regyh_za_Spartacus_2008_09_28_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="MTK-Nyíregyháza Spartacus 2008.09.28." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/mtk-szpari1.avi/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/mtk-szpari2.avi/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/mtk-szpari3.avi/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/mtk-szpari4.avi/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/mtk-szpari5.avi/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A> &#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/mtk-szpari6.avi/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Bajnokot vert a Szpari

Egy ilyen meccs után aligha kell magyarázni a bizonyítványt. Vasárnap este csalódottan távoztak a kék-fehér hívek a Hidegkúti-stadionból, hiszen hidegzuhanyként érte őket, hogy mindhárom pontot megszerezte a nyíregyházi együttes. Nem érdemtelenül.

– Azt gondolom a siker egyik záloga az volt, hogy a játékosok hittek a győzelemben. Tavaly kétszer is nyíltsisakos játékot választottunk és egyszer sem tudtunk gólt szerezni – kezdte visszapillantását Révész Attila klubmenedzser.

– Most elrontottuk az MTK játékát, nem játszottunk igazán látványosan, de nyertünk, és ez volt a legfontossabb. Szervezetten védekeztünk és a kontrákra építettünk. Ritkán kontrolláltuk a játékot, ám képesek voltunk bármelyik pillanatban váltani. Az első félidőben többször adódott lehetőség villámgyors ellentámadásra, sajnos az ehhez szükséges pontos passzok hiányoztak. Érdekes, hogy mégis sikerül gólt szereznünk. Szünet után nagyon jókor jött az újabb találatunk, amelyik végleg megnyugtatta a játékosokat . Ezt követően már az eredmény tartására törekedtünk, mégpedig sikerrel, és ekkor is adódtak lehetőségeink az újabb gól elérésére. Összességében bevált az a taktika, amelyet elképzeltünk és amit sikerült is megvalósítani.

– Egy ilyen győzelem után minden játékost dícséret illeti, de külön kiemelném Hegedűs, Ramos és Sztojkov teljesítményét. Mivel kevésszer játszottunk az ellenfél tizenhatosának környékén és Apostu mezőnymunkájával elégedetlen volta, ezért váltottam szünetben. Mindent egybevéve úgy látom, hogy végre sikerült megtalálni az otthoni és az idegenbeli játékunkat, remélem az a folytatásban is bizonyságot nyer.

Hétfőn pihenőt kaptak a bajnokverők, szerdán viszont Ligakupa meccsen a váciakat fogadja a Szpari. Szombaton pedig jön a nagy derbi, a Diósgyőr elleni, hazai régiórangadó.


 AZ MTK-NYÍREGYHÁZA SPARTACUS MÉRKŐZÉSE ESEMÉNYEI PERCRŐL-PERCRE 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!