szon-sportoldal

2008.10.15. 12:10

Öt aranyat bokszoltak a nyíregyházi hölgyek

<p>A Big Boxing SE csapata a három felnőtt női bajnoki címmel a 25 egyesület közül a házigazda DVSC mögött a nagyon értékes második helyen végzett a csapatversenyben!</p>

Debrecenben rendezték az ökölvívó női országos bajnokságot, ahol a Big Boxing SE versenyzői száz százalékosan szerepeltek, hisz mindhárom induló aranyéremmel zárta a versenyt!

A Big Boxing SE fennállása óta nem volt még arra példa, hogy három aranyérmet szerezzenek az országos bajnokságokon, és még ezután következik a junior, az ifjúsági és a felnőtt férfi bajnokság.

Nagy Lajos tanítványai közül Gombos Gabriella (50 kg) mint címvédő érkezett és bajnokhoz méltóan gyűjtötte be második aranyérmét. Első mérkőzésén a Soproni Gyevát versenyzőjét egy perc alatt döntő fölénnyel győzött le, míg a döntőben a budapesti Box Barátok versenyzőjét magabiztos öklözéssel, pontozással verte.

Kovács Klára (54 kg) megtalálta új súlycsoportját és a tavalyi sikertelen bajnokság után idén begyűjtötte élete első bajnoki címét! Első mérkőzésén ő is Soproni Gyevátos versenyzőt győzött le, pontozással, míg a döntőben egy perc kellett a zuglói versenyző legyőzésére.

Golarich Anita (86 kg) mérkőzés nélkül, mint egyedüli induló lett bajnok!

Az NYVSC versenyzői közül Csík Mónika (48 kg) és Ducza Anita (75 kg) bajnoki címet, míg Németh Csilla (46 kg) ezüstérmet szerzett.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!