szon-sportoldal

2008.11.17. 10:26

Jól játszottak, rosszul jártak

<p>Teljesítette bajnoki küldetését a Betonút-NRK Nyíregyháza női röplabdacsapata, amelynek vezetőit azeri túra megszervezése izgatja.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/jol-jatszottak-rosszul-jartak/cn/szon-news-km_01-20081117-102331">A Betonút-NRK bajnoki rajt előtti terveiről: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

A Betonút-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata nem teketóriázott – nem egyszerűséggel legyalulta a Miskolcot. Az Ismerd meg Magyországot” mozgalom keretében az elmúlt hetekben kereszül-kasul utazó nyírségi hölgykoszorú a borsodi városban habkönnyen vasalta be a győzelmet: a három játszmán belül tizenkettő, tizenöt, végül mindössze tizenegy pontot engedélyezve a házigazdának, ami szakadéknyi különbségről árulkodik.

– A miskolciak jelentősen fiatalítottak erre a szezonra, az ősz elején, nálunk játszott mérkőzésen lelkesen, motiváltan küzdöttek, nos, csodálkoztam kissé, hogy ezúttal visszafogoldtabb teljesítményt nyújtottak, maradjunk annyiban, tudnak ettől jobban muzsikálni is – summázott Ludvig Zsolt, a Nyíregyháza edzője. – Persze, az is igaz, magabiztosan, szépen játszottunk, ami ugyebár örvendetes, ráadásul nem mellékes tényező, hogy a szettveszteség nélküli sikerrel a lehető legközelebb kerültünk az élen álló BSE-hez a tabellán.

Vagyis, a bajnoki kötelezettségének annak rendje, s módja szerint eleget tett az NRK, amelynek berkein belül leginkább a Challenge Kupa következő körének megpróbáltatása a legfőbb téma. Naná, hisz a Baku elleni párharc felettébb macerásnak ígérkezik: a december elején esedékes azeri túra megszervezése egyrészt időigényes, másfelől az egyébként is súlyos anyagi problémákkal küszködő klub számára óriási kiadással jár...

– Az elmúlt napok a tervezéssel teltek, konkrétumokról még nem tudok beszámolni, egyelőre a költségeket mérjük fel – közölte Ludvig Zsolt. – Egy biztos: a lehető legrosszabbul jártunk a sorsolással, mivel az egyik legerősebb ellenfelet kaptuk, arról nem beszélve, az utazás megszervezése több, mint bonyadalmas, no meg nem olcsó mulatság, és akkor még finoman fogalmaztam.

Bemennek a Bembe!

A Betonút-NRK Nyíregyháza pénteken

rangadót tud le, mégpedig a bajnoki címvédõ

Vasas ellen. A két gárda alig néhány napja

a Challenge Kupában is „összefutott”, ebbõl

a párharcból a Ludvig-gárda került ki gyõztesen.

Mivel a bujtosi csarnok foglalt lesz az adott idõpontban,

a felek a Bem iskolában csapnak össze.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!